Las Palmas de Gran Canaria

José Manuel Soria té la voluntat de revocar el tancament de la central de Garoña i allargar-ne la vida fins al 2019

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, vol revocar el tancament de la central nuclear de Garoña, a Burgos, previst pel 2013. La intenció del ministre és que la planta pugui continuar activa fins al 2019, amb l'argument que Espanya no pot estar cinc anys infrautilitzant la producció d'energia nuclear en aquell complex, ja que el Consell de Seguretat Nuclear va dir que la central podia operar en condicions de seguretat fins al 2019.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, s'ha mostrat partidari aquest dilluns d'ampliar la vida útil de les nuclears, si així ho desitgen les empreses elèctriques que les estan explotant i fins al moment que ho determini el Consell de Seguretat Nuclear (CSN). En declaracions a l'emissora COPE, Soria ha dit que en un moment en què es tracta de "baixar el preu de la llum", el nou govern espanyol "no cancel·larà o tancarà ni un reactor" dels vuit que hi ha operatius a l'estat.

En aquest sentit, la iniciativa més destacada que vol dur a terme Soria és no tancar la central de Garoña l'any 2013, com estava previst, i mantenir-la en funcionament fins al 2019. El CSN va determinar que la central podia operar en condicions de seguretat fins al 2019, però l'anterior govern espanyol va decidir, a través d'una ordre ministerial, que l'activitat de la central acabés el 2013.

El ministre d'Indústria ha assegurat que té el mandat de Mariano Rajoy d'arreglar el seriós problema que, ha dit, té la competitivitat a Espanya a través de l'energia. "L'economia espanyola té problemes de competitivitat per raons molt diverses, i l'energia n'és una", ha destacat el ministre, que ha afegit que els costos energètics a l'estat són molt alts "en relació amb aquelles economies europees amb les quals competim directament, com és el cas de França".



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut