Barcelona

José Manuel Lara amenaça de treure l'editorial Planeta de Catalunya si s'independitza

El president del grup Planeta, José Manuel Lara, no troba cap sentit a mantenir la seu de la seva editorial a Catalunya en el cas que s'independitzi. L'empresari ha mostrat públicament la seva "enorme preocupació" davant una secessió de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El procés sobiranista que està vivint Catalunya arran de la diada de l'11 de setembre mira amb atenció la reacció que provoca entre els diferents sectors empresarials. Si la prudència ha estat la tònica habitual fins ara, aquest divendres hi ha hagut una veu important que hi ha dit la seva.

José Manuel Lara, un dels empresaris més importants a Catalunya, ha explicat que té una "enorme preocupació" per l'escalada independentista i confia que tot plegat acabi en un la consecució d'un objectiu a mig camí entre l'autonomia i la secessió.

Si no fos així, si Catalunya s'independitza, el president del grup Planeta té clar què faria: "ho tindria més fàcil que ningú", perquè "no tindria sentit que una editorial tingui la seva seu en un país estranger que parla un altre idioma". L'amenaça de Lara de marxar de Catalunya en el cas que es constitueix en estat propi l'ha fet pública des dels micròfons del programa "Protagonistas", d'ABC Punto Radio.

En la mateixa entrevista ha insistit en la necessitat que els polítics s'entenguin perquè "em fa una por horrorosa la radicalització del vot". En aquest sentit, ha lamentat que les dues parts "no s'hagin assegut a parlar" a fons sobre aquests problemes, i ha alertat que una suposada independència de Catalunya no beneficiaria aquesta comunitat, perquè hauria d'assumir un 20% del deute públic espanyol, a l'hora que ha recordat que bona part del negoci de les empreses catalanes està a la resta d'Espanya.

Els arguments del mandatari d'Antena 3 i La Sexta veu altres arguments en contra de la independència de Catalunya. Diu que en el cas que tot i ser un nou estat pogués ingressar dins la Unió Europea, seria un contribuent net a la UE, pel que "aportaria tants o més diners" del que actualment aporta en forma de solidaritat al conjunt de l'Estat.

Lara és un dels pocs empresaris que ha expressat en públic la seva preocupació per la hipòtesi d'una secessió de Catalunya, i ha afegit que, de les converses amb Mas, en dedueix que el president fa aquests plantejaments perquè està "molt pressionat pel seu entorn".
Anar al contingut