El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, sortint dels jutjats
El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, sortint dels jutjats

José Manuel Franco diu que no hi havia cap element per prohibir el 8M

El delegat del govern espanyol a Madrid afirma davant de la jutge que va actuar seguint la llei d'aquell moment i les recomanacions dels experts en sanitat

Actualitzat

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, ha declarat davant la jutge que investiga la manifestació del 8M que no hi havia cap element per prohibir-la. Franco ha defensat que, a Madrid, van celebrar-se altres esdeveniments aquell mateix dia.

El delegat del govern espanyol està imputat per un delicte de prevaricació perquè no va prohibir la manifestació del Dia de la Dona quan ja hi havia casos de coronavirus.

Sortint del jutjat, el delegat ha declarat davant els periodistes que no creu que l'augment de casos de Covid-19 el 9 de març tingués relació amb la mobilització perquè el virus triga uns 14 dies a manifestar-se.

 

Dos homes protesten contra Franco a l'exterior dels jutjats
Dos homes protesten contra Franco a l'exterior dels jutjats (EFE / Luca Piergiovanni)

 

També ha remarcat que va actuar segons el que en aquell moment deien tant la llei com els experts sanitaris. En aquest aspecte és en el que ha fet més èmfasi a la seva declaració davant la magistrada. I ha insistit que no hi havia elements ni recomanacions per prohibir el dret fonamental de manifestar-se.

No han faltat les preguntes sobre els informes que va presentar la Guàrdia Civil al jutjat on es deia que des del dia 5 de març no s'havien de fer aquest tipus d'actes i acusaven el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, d'ocultar informació. Franco s'ha mostrat en desacord amb aquestes afirmacions.

 

El delegat ha lamentat que es parli d'aquest tema i no dels ERTO o l'ingrés mínim vital. I s'ha disculpat per no haver-se pronunciat públicament fins al dia d'avui.  

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat no creuen que hi hagi indicis de delicte i va sol·licitar que s'arxivés la causa, però la jutgessa d'instrucció número 51 de Madrid ho va denegar.

 

La manifestació feminista va omplir el centre de Madrid el 8 de març
La manifestació feminista va omplir el centre de Madrid el 8 de març (EFE / Rodrigo Jiménez)

 

ARXIVAT A:
8MJudicialCoronavirus
Anar al contingut