Imatge de la quinzena de professionals que han assistit a la jornada de coworking celebrada a Tremp el 4 d'octubre del 2016. (horitzontal)
Imatge de la quinzena de professionals que han assistit a la jornada de coworking celebrada a Tremp el 4 d'octubre del 2016. (horitzontal)

Jornada de coworkers rurals i urbans a Tremp per tal de teixir xarxes de col·laboració

Actualitzat

ACN Tremp.-Un grup de coworkers rurals i urbans s'han reunit aquest dimarts a Tremp per dur a terme dinàmiques per tal de teixir xarxes de col·laboració. L'objectiu de la trobada és donar a conèixer aquest sistema de treball i saber-lo adaptar a cada territori. El grup Leader Consorci d'Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, com a coordinador del projecte Cowocat Rural, va ser el pioner en crear un coworking a l'entorn rural i des d'aleshores ja funcionen 9 espais vinculats als grups Leader de Catalunya. Albert Pujol, responsable del Cowocat Rural, ha explicat que tenen identificats uns 150 professionals que fan coworking en l'entorn rural i l'objectiu és crear sinergies i afavorir la dinamització econòmica.

Pujol ha explicat que la realització del projecte de les Terres de l'Ebre ha suposat una oportunitat per a transferir l'experiència des d'un territori pioner en la matèria, com és la comarca de la Ribera d'Ebre, cap a altres territoris rurals de Catalunya que es podran beneficiar dels resultats ja obtinguts, com és el cas del Pallars Jussà.La Incubadora de Tremp, és un espai de coworking que amb 5 anys ja s'ha quedat petit i està preparant la seva ampliació; passar de les 5 places actuals a les 8\/10. Els usuaris d'aquest espai són majoritàriament gent jove que està de pas per la comarca o joves que volen iniciar la seva activitat, ha dit Carme Badia, responsable de La Incubadora.El projecte de cooperació Cowocat Rural sorgeix de la necessitat de promoure l'emprenedoria mitjançant l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).El coworking o treball col·laboratiu és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per a desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenta projectes conjunts.Aquesta nova forma de treballar suposa una oportunitat per als i les professionals que tenen les TIC com a base de la seva ocupació, i que volen treballar en un espai col·laboratiu sense renunciar a un entorn rural. Així, i de manera indirecta, els espais de coworking rurals provoquen una activació econòmica del territori i ajuden a fixar-hi la població activa.'Cowocat Rural' permetrà atraure i fixar capital humà qualificat a les zones rurals, amb la corresponent retenció de talent, un factor clau per al desenvolupament d'aquests territoris.

Anar al contingut