Motociclisme

Jorge Lorenzo sortirà primer al GP de Catalunya de MotoGP després de batre un cop més Rossi i Stoner

Jorge Lorenzo ha tornat a demostrar que ara per ara és el pilot més en forma de la categoria reina en fer-se amb la "pole position" del GP de Catalunya de MotoGP. El mallorquí ha repetit el mateix guió de Mugello i ha rodat a un ritme constant i pràcticament inabastable. Només Rossi li ha semblat discutir la primera plaça però "il dottore" ha acabat rendint-se al domini del seu company de Yamaha. L'italià serà segon i Stoner, tercer. Pedrosa, que ha patit una lleu caiguda, ha estat vuitè. Destacar la cinquena posició de Toni Elias. En 125cc, Simón ha estat el més ràpid per davant d'Espargaró i Folger. I en el quart de litre els millors han estat Barberà, Bautista i Simoncelli.

Actualitzat
Jerez, Mugello i, ara, Montmeló. Jorge Lorenzo continua engrandint la seva triomfal geografia de "poles positions" amb un nou èxit en una qualificació. El mallorquí ha tornat a ser el millor en una sessió classificatòria i sortirà primer des de l'engraellat de sortida del Gran Premi de Catalunya de MotoGP.

El de Yamaha ha estat un cop més el més ràpid, el més regular i el més constant. Ningú, ni Rossi, ha pogut fer-li ombra i d'aquesta manera es converteix en el principal favorit per endur-se la victòria. L'italià ha estat segon i Stoner, tercer. Toni Elias, per la seva banda, ha confirmat la seva línia ascendent i sortirà des de la cinquena plaça.

La mala sort no acaba d'abandonar Dani Pedrosa. El vallesà ha patit una lleu caiguda després d'una sortida de pista i malgrat ser vuitè continua amb molts problemes per lluitar amb els millors.

Simón vol recuperar el liderat


Julián Simón està disposat a recuperar a Montmeló el lideratge del Mundial de motociclisme del vuitè de litre i aquest dissabte ha fet el primer pas per aconseguir-ho obtenint la "pole position" en la qualificació dels 125 cc. El pilot del Bancaja Aspar ha dominat la sessió amb una autoritat insultant i ha fet el millor temps de la categoria sense oposició. Pol Espargaró sortirà segon, i Jonas Folger, tercer. Marc Màrquez ha tingut diversos problemes -caiguda inclosa- i només ha pogut ser dotzè.

A la tercera va la vençuda, no? Això es deu preguntar Julián Simón després de sumar al Circuit de Catalunya la tercera "pole" de la seva carrera, tercera també de la temporada. El pilot espanyol, a més, espera que aquest cop la primera posició en la sortida l'ajudi a obtenir la victòria final.

I és que el pilot de Jorge Martínez Aspar ja va sortir primer a Qatar i a Jerez, però de poc li va servir per guanyar les carreres. Al gran premi del país àrab va quedar segon, i a la catedral espanyola va caure i no va puntuar.

Tot i que Simón ha dominat amb claredat, Pol Espargaró, segon, s'ha quedat a només dues dècimes del temps del pilot del Bancaja Aspar. El català, que va fer la "pole" l'any passat, té moltes ganes de pujar al podi davant del seu públic. Tercer ha estat Jonas Folger, mentre que Marc Màrquez, que ha caigut durant les primeres voltes, només ha pogut ser dotzè.

Els tres de sempre


En el quart de litre, els tres que es disputen el Mundial ocuparan les primeres posicions de l'engraellat de sortida. A excepció d'Aoyama, sisè, Héctor Barberà, Álvaro Bautista i Marco Simoncelli han tornat a disputar-se la "pole position" i aquest cop el ha estat el valencià qui n'ha sortit guanyant, seguit del de Talavera de la Reina i l'italià. Alex Debón ha estat sisè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut