Jordi Turull, en un moment de la seva intervenció a "L'oracle".
Jordi Turull ha passat per "L'oracle" aquest dimarts.
Barcelona

Jordi Turull veu precipitades les crítiques de l'oposició als nous consellers

El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, considera que les crítiques fetes des de l'oposició als membres del nou executiu d'Artur Mas són precipitades i carrega contra el fet que se'ls comenci a valorar abans fins i tot de prendre possessió del càrrec. Turull ha defensat tots els noms posats en qüestió: nega que la tria de Ferran Mascarell sigui un gest hostil al PSC, que el nomenament de Joana Ortega sigui per quotes amb Unió i que Felip Puig vulgui liderar Interior amb ànims de revenja. A més, el portaveu parlamentari de CiU ha demanat que no es valori políticament la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, fins que no comenci a exercir.

Actualitzat
Jordi Turull considera que els partits de l'oposició han buscat pegues al nou executiu d'Artur Mas sense valorar-ne la transversalitat i veu precipitades les crítiques que s'han fet quan els consellers encara no han pres possessió del càrrec, cosa que faran aquest dimecres al migdia.

En el cas de la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, Turull creu que no se l'ha de valorar políticament fins que comenci a exercir. Ho ha dit després que Esquerra Republicana i Solidaritat per la Independència han acusat Fernández Bozal d'intentar aturar la consulta d'Arenys com a advocada de l'Estat. Turull considera que no es pot jutjar políticament una persona per la seva actuació com a funcionària.

Un altre nom que Turull ha defensat és el de Ferran Mascarell. El portaveu parlamentari de CiU ha assegurat que l'entrada al govern d'Artur Mas de Ferran Mascarell, socialista que ha deixat la militància, no és un gest hostil envers el PSC.

A més, Turull ha negat que el nomenament de Joana Ortega com a vicepresidenta respongui a una qüestió de quotes amb Unió i també ha rebutjat les crítiques d'ICV-EUiA a Felip Puig, de qui sospiten que començarà a dirigir la cartera d'Interior amb ànim de revenja.

Turull ha demanat als partits de l'oposició que no valorin políticament els consellers fins que no comencin a exercir.


Anar al contingut