Jordi Turull surt per primer cop de la presó per anar a treballar a un despatx d'advocats

És l'últim dels condemnats per l'1-O que surt en virtut de l'article 100.2 del reglament penitenciari

RedaccióActualitzat

Jordi Turull ha sortit aquest dimarts de la presó per primer cop per anar a treballar. És l'últim dels nou líders independentistes condemnats que surt en virtut de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

L'exconseller ha sortit de Lledoners a les vuit i nou minuts del matí i treballarà en un despatx d'advocats de Terrassa.

Ho ha celebrat a Twitter afirmant que "no és ni de bon tros la llibertat":


La dona i la filla de Jordi Turull, aquest dimarts fent-li la fotografia que han publicat a Twitter



Poca estona després ha arribat a Terrassa, on l'esperava força gent que l'ha rebut amb el crit de "llibertat":

Jordi Turull, aquest dimarts arribant a Terrassa (ACN)

La setmana passada la junta de tractament de la presó va autoritzar Jordi Turull i Josep Rull per sortir fora del centre durant 12 hores al dia, cinc dies a la setmana.

Aquest dilluns va fer la seva primera sortida Josep Rull per treballar a l'assessoria legal de la Mútua de Terrassa. Com a extitular de Territori i Sostenibilitat, Rull treballarà en qüestions relacionades amb l'emergència climàtica. Això serà de dilluns a dijous, perquè els divendres dedicarà les hores de permís a fer tasques de voluntariat.

Turull reclama unitat a l'independentisme:
L'exconseller de la Presidència Jordi Turull, al gener al Parlament (Reuters)

Rull i Turull, els últims amb el 100.2

Amb Rull i Turull, tots els presos independentistes condemnats pel Suprem en el judici del procés ja s'han beneficiat de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que permet frexibilitzar el règim de presó.

Tots nou poden sortir unes hores al dia per treballar, fer voluntariat o tenir cura de familiars. El primer a sortir va ser Jordi Cuixart, que el 13 de febrer va tornar a treballar a la seva empresa i a fer voluntariat.

El 100.2 el proposen les juntes de tractament de les presons, formades per juristes, psicòlegs, educadors socials, metges i mestres. Els eventuals recursos s'esgoten a l'Audiència Provincial, a diferència de la classificació penitenciària, en què l'última paraula la té el tribunal sentenciador, en aquest cas el Suprem.

Jordi Turull:
 
ARXIVAT A:
Jordi TurullProcés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut