Jordi Turull a les portes del Tribunal Suprem a Madrid
Jordi Turull a les portes del Tribunal Suprem a Madrid

Jordi Turull demana que demà hi hagi ple d'investidura "per una qüestió de dignitat"

L'advocat defensor de Carme Forcadell diu que la interlocutòria mostra que Espanya no tolera l'independentisme

RedaccióActualitzat

Poc després de saber-se que la interlocutòria del Suprem enviava els cinc polítics independentistes a la presó, l'advocat de Jordi Turull, Jordi Pina, ha volgut fer arribar un missatge del seu defensat al president del Parlament per demanar-li que demà es faci el ple d'investidura per dignitat, i a la resta de diputats els demana que el votin per posar de manifest la injustícia de l'empresonament.

 

"En nom del candidat a la presidència a la Generalitat, Jordi Turull, vol que em dirigeixi al molt honorable president del Parlament de Catalunya per tal que mantingui demà al matí el ple d'investidura per una qüestió de dignitat i per entendre que és una injustícia el seu empresonament d'avui. Tanmateix em demana que m'adreci a tots els diputats del Parlament perquè li facin confiança i perquè votin la seva investidura com a molt honorable president de la Generalitat per la mateix raó de dignitat i per reprovar el seu empresonament."

 

De fet, la segona volta del ple d'investidura està previst que comenci, finalment, a les 11.30 d'aquest dissabte. Així ho ha comunicat el president de la cambra, Roger Torrent, a la Mesa i la Junta de Portaveus, tot i que en acabar la sessió d'aquest dijous va anunciar d'entrada que es reprendria a les 10 del matí.

Andreu Van den Eynde, l'advocat defensor de Carme Forcadell, ha destacat la dignitat que han mostrat tots davant el jutge del Suprem, i també ha dit que la interlocutòria mostra que Espanya no tolera l'independentisme:

 

"Que el que es criminalitza, i així es diu, és el pensament independentista, és a dir, que no es criminalitzen actes ni aquesta violència que costa tant de trobar en la mateixa resolució. Les 70 pàgines de la interlocutòria de processament són la descripció de la política catalana dels últims anys, que s'entén com a constitutiva d'un delicte i que s'entén també que és incompatible amb la societat actual o amb l'estat de la qüestió a Espanya. Espanya no tolera l'independentisme català."

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatInvestiduraRebel·lió
Anar al contingut