Madrid

Jordi Sevilla titlla de "Frankenstein" la pujada d'impostos

L'exdiputat socialista Jordi Sevilla, que va ser ministre d'Administracions Públiques al primer govern de José Luis Rodríguez Zapatero, considera que els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2010 suposen una "oportunitat perduda" per emprendre una reforma fiscal "veritablement equitativa" i ha lamentat que, en intentar fer content a tothom, ha sortit un "Frankenstein".

Actualitzat
En un article publicat al seu blog personal, titulat "Dies de pressupostos i avortament", Sevilla diu que "s'ha perdut una oportunitat per fer alguna cosa que retornés més equitat al nostre sistema tributari i eficàcia en la recaptació d'impostos". També creu que es podrien haver fet "més coses" a través de reformes fiscals, "com abaixar les cotitzacions socials per estimular la contractació indefinida de nous treballadors".

"En tot cas, l'any que ve amb aquests pressupostos les famílies tindran menys diners per gastar i l'Estat, encara que en tingui més, tampoc els gastarà sinó que els dedicarà a reduir el dèficit", adverteix Sevilla, que es pregunta "qui traurà" Espanya de la recessió si el mateix govern reconeix que continuarà creixent l'atur. "On queda el mandat del G-20 de continuar amb les polítiques de suport econòmic fins que la situació estigui més clara al final del 2010?", afegeix l'exministre.

Anar al contingut