Presentació de la cinquena edició del Festival Espurnes Barroques
Presentació de la cinquena edició del Festival Espurnes Barroques

Jordi Savall inaugurarà el festival Espurnes Barroques amb un concert a la Seu de Manresa dedicat a Ignasi de Loiola

ACN Barcelona - La cinquena edició del Festival Espurnes Barroques ha programat una vintena de concerts entre el 13 de maig i el 12 de juny. A més, també s'ha organitzat una conferència, un acte d'homenatge i una exposició. El concert inaugural serà una producció d'encàrrec a Jordi Savall sobre la figura d'Ignasi de Loiola, que s'estrenarà el 3 d'abril a la Basílica de La Seu de Manresa dins dels actes de Manresa 2022. Sota el lema 'Llum Barroca', el festival recorrerà 19 municipis de les comarques del Solsonès, el Bages, la Segarra i l'Anoia, que han preservat un important llegat barroc. A més, per primer cop, el festival farà una actuació a Barcelona, en concret a l'església dels Jesuïtes de Casp.

A banda de Barcelona, el festival incorpora enguany cinc municipis més: La Coma i la Pedra, Pinell del Solsonès, Fonollosa, Sant Guim de Freixenet i Igualada. Amb la incorporació d'Igualada -que enguany ostenta la Capitalitat Cultural-, el festival actuarà a les quatre capitals de comarca. El certamen vol contribuir a la promoció turística i econòmica dels municipis que en formen part. Per això, el festival actua en indrets emblemàtics de la Catalunya Central que han preservat un llegat barroc.

Tot i que el festival començarà pròpiament el divendres 13 de maig, el diumenge 3 d'abril a la tarda, a la basílica de La Seu de Manresa, Jordi Savall donarà el tret de sortida de la programació amb un concert específicament dedicat a Sant Ignasi de Loiola, en un encàrrec que el festival ha rebut del projecte Manresa 2022, que n'assumeix la coproducció. Al capdavant de la vintena d'intèrprets de la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, Jordi Savall farà un recorregut musical per la vida del sant.

Segons expliquen els organitzadors, en l'edició d'aquest 2022 s'ha consolidat la tendència iniciada l'any passat de programar grups nombrosos, tot i que també es retorna ales propostes de format solista i cambrístic. També destaquen les produccions pròpies -un total de 14 de les 23 activitats programades- i s'intenta promocionar el talent jove. També és el primer any en què s'aposta per fer coproduccions i sumar esforços amb altres festivals i entitats com el Festival Tiana Antica, el Festival Bachcelona o el teatre La Puntual. A més, per primer cop també s'acolliran produccions internacionals de països com Portugal i Bolívia.

L'altra novetat d'aquest 2022 és que el festival actuarà sota la figura legal d'una Fundació, constituïda el 7 de maig de 2021.

Anar al contingut