Cardona

Jordi Sànchez, nou president de l'Assemblea Nacional Catalana

Sànchez s'ha imposat per una àmplia majoria a Liz Castro, que va ser la candidata més votada en les eleccions al Secretariat Nacional

Actualitzat

Jordi Sànchez relleva Carme Forcadell al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana. L'actual adjunt al síndic de greuges ha estat escollit pels membres del secretariat com a nou president de l'entitat.

Sànchez s'ha imposat per una àmplia majoria a Liz Castro, que va ser la candidata més votada en les eleccions celebrades la setmana passada per escollir el Secretariat Nacional. Sànchez ha obtingut 50 vots i Castro, 24.

Rosa Alentorn és la vicepresidenta de l'entitat en una votació que s'ha hagut de repetir tres vegades. L'ANC també ha escollit Núria Guillaumes com a tresorera i Jordi Vilarasau com a tresorer.

Dissabte passat es van elegir els 75 membres del Secretariat, i entre els cinc més votats hi havia l'escriptora Liz Castro, Rosa Alentorn, l'historiador Agustí Alcoberro, l'adjunt al síndic de greuges, Jordi Sànchez, i Gemma Cots.

Qui és Jordi Sànchez

Jordi Sànchez, de 50 anys, és actualment adjunt al síndic de greuges. Ha estat militant d'Iniciativa, i era el candidat impulsat per l'anterior cúpula pel seu perfil social, que permetria a l'entitat eixamplar suports al projecte independentista.

Es tracta d'un home que genera consens, antic dirigent de La Crida, tot i que ara feia força temps que estava allunyat de l'activisme independentista. Serà el primer president de l'ANC que s'escull tot i no haver quedat el primer en les votacions de la militància.

Treballar conjuntament

La presidenta sortint, Carme Forcadell ha presentat el nou equip dirigent de l'organització. En el seu primer discurs com a president, Sànchez ha donat les gràcies als altres candidats i ha citat Liz Castro. 

S+anchez ha sortit al pas de les informacions que asseguren que hi ha diferències dins de l'assemblea. Diu que "malgrat tot el que s'ha publicat, el que avui s'ha viscut és un exemple de voluntat de servei al país". 

També ha enviat un missatge de cara al futur:

"A partir d'avui mateix començarem a treballar en una única direcció immediata que és que el propoer Onze de Setembre novament la societat catalana doni una senyla inequívoca que la voluntat d'aquest país no es tirar enrera"

Incertesa entre Sànchez i Castro

El relleu de Carme Forcadell s'ha votat enmig de la incertesa. No hi havia un candidat únic a la presidència. La direcció sortint havia apostat per Jordi Sànchez, però en les votacions de la setmana passada, per sorpresa, va quedar en quart lloc, darrere de l'editora nord-americana Liz Castro; de Rosa Alentorn, que ja ha estat al secretariat i que va dirigir la campanya "Signa un vot", i d'Agustí Alcoberro, que ha estat director del Museu d'Història de Catalunya.

Dos d'aquests quatre candidats, Rosa Alentorn i Agustí Alcoberro, es van mostrar disposats a quedar en segon pla. El lideratge de l'ANC, doncs, es debatia entre Liz Castro i l'adjunt al síndic de greuges, Jordi Sànchez. Les reunions més o menys discretes de les últimes dies no javien aconseguit que s'arribés a un acord per presentar un candidat únic. Finalment, Sànchez ha fet bons els pronòstics de feia setmanes i s'ha imposat a la votació.

Els nous reptes de l'ANC

Els reptes del nou secretariat, segons Carme Forcadell, són ampliar la majoria social favorable a la independència, aconseguir un "nou èxit durant la campanya d'aquest estiu i en la manifestació de l'11 de setembre omplir de contingut la República catalana", així com aconseguir la victòria de les candidatures independentistes a les eleccions del 27 de setembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut