Jordi Sànchez demana una aturada de país indefinida si hi ha sentència condemnatòria

Des de la presó de Lledoners, en una entrevista al "Preguntes freqüents", demana una llista unitària de tot el sobiranisme si hi ha eleccions espanyoles després de la sentència

RedaccióActualitzat

El diputat suspès de Junts per Catalunya Jordi Sànchez demana una aturada indefinida com a resposta de país si la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés és condemnatòria.

Sànchez ho ha dit des de la presó de Lledoners en una entrevista al programa de TV3 "Preguntes freqüents", que no ha pogut ser enregistrada:

"Emplaço directament l'ANC i Òmnium que assumeixin aquesta responsabilitat. Que es posin d'acord d'una vegada i que també elles recuperin la unitat d'acció. Ha de ser una proposta atrevida. Hem de ser capaços de sortir al carrer sense trencar ni un vidre a protestar indefinidament. Només així tindrem el focus internacional al damunt."

 

I s'ha preguntat:

"Què hauria passat si el 3 d'octubre haguéssim continuat la protesta de manera permanent?"

"El que demano és "Quan ho tornem a fer,  fem-ho bé"

Sànchez atribueix el pacte a la Diputació de Barcelona entre Junts i el PSC a la ruptura electoral prèvia amb Esquerra, i assegura que la falta d'unitat li fa mal:

"És la conseqüència de la manca d'unitat electoral. La desunió del 21D, en plena aplicació del 155, ja va ser tot un presagi. La desunió em dol molt. Des de la presó és especialment amarga. Però ens en sortirem. Reclamo el liderat de l'ANC i Òmnium perquè s'arremanguin i facin propostes de consens."

 

 

Encara sobre les entitats sobiranistes, Sànchez ha assegurat:

"Les entitats són massa importants en el procés com per quedar atrapades en discussions internes, en temptacions de substituir els partits. ANC i Òmnium han d'assumir la seva responsabilitat històrica."

Jordi Sànchez aixeca el dit polze després de recollir les credencials de diputat al Congrés el 20 de maig del 2019 (ACN)

 

El dirigent de Junts per Catalunya creu que unes noves eleccions a Catalunya no donaran cap resposta que els independentistes no siguin capaços de trobar ara.

"No confonguem la gent fent creure que unes eleccions poden ser la resposta [a la sentència]. Tinc la sensació que tot el que es pogués fer ja es pot fer ara."

"Tindrem opcions de guanyar el dia que els independentistes deixem de parlar sobre conceptes en abstracte i assumim que cal estratègia per doblegar la resistència de l'Estat."

També pensa que hi haurà eleccions espanyoles després de la sentència i demana una llista unitària de tot el sobiranisme per fer-hi front.

"Si anem a noves eleccions espanyoles, poques setmanes després de la sentència, algú veu una proposta més potent que una llista conjunta de tots els sobiranistes per exigir una solució política al conflicte?"

Sobre la investidura de Pedro Sánchez, ha dit:

"Ara no es donen les condicions per donar suport a Pedro Sánchez amb un sí. Que PSOE i Podem es posin d'acord no és una condició suficient, però sí necessària."

 

Joan Canadell, sobre l'aturada de país

També en una entrevista al "Preguntes freqüents", el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, s'ha mostrat partidari d'aquesta aturada de país indefinida que proposa Jordi Sànchez si hi ha sentència condemnatòria. Joan Canadell ho ha raonat així:

"Una aturada de país a curt termini no és bona, però a llarg termini potser sí. Els empresaris estem acostumats que a la vida a vegades s'han de fer inversions que a la llarga donen un rendiment superior al que has invertit. Si això serveix per desencallar la situació i tenir a la llarga una per al país molt millor, és un cost que hem d'assumir. Les coses són com són. Ara, a curt termini una aturada, a ningú li agrada."

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésJordi SànchezProcés catalàANCÒmnium Cultural
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut