Sànchez, Rull i Turull demanen fer campanya durant els recessos del judici al Suprem
Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull durant el judici darrere dels seus advocats (ACN)
Barcelona

Sànchez, Rull, Turull, Junqueras i Romeva demanen la llibertat per a la campanya del 28A

També podria demanar-ho Joaquim Forn, candidat a les municipals

RedaccióActualitzat

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull ha presentat una nova petició de llibertat provisional al Suprem. L'advocat, Jordi Pina, apunta que les mesures cautelars es poden reformar durant el judici i que, en aquests moments, la prolongació i la duració de les sessions del judici suposen una vulneració del dret de defensa. A més, els tres processats són candidats a les eleccions del 28A, fet que demostraria que cap d'ells té intenció de fugir.  

Sànchez, expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, vol participar en la campanya per a les eleccions generals del 28 d'abril. En els comicis, Sànchez és el cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés.

Aquest dijous han fet la mateixa petició les defenses d'Oriol Junqueras i Raül Romeva. Tots dos són candidats a les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d'abril. Per demostrar que no fugiran, proposen mesures com ara l'arrest domiciliari i el compromís de no sortir de Madrid.

També podria demanar-ho Joaquim Forn, cap de llista de Junts per Catalunya però a l'Ajuntament de Barcelona en les municipals de finals de maig. Qui no ho farà són les defenses de Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Dolors Bassa, que no es presenten a cap elecció.

El Tribunal Suprem haurà de decidir com actuarà en cas que siguin elegits diputats o senadors.

 

Petició de llibertat recurrent

No és la primera vegada que un candidat demana ser alliberat. A finals de novembre, Sànchez, juntament amb Jordi Turull i Josep Rull, va dirigir-se al Tribunal Constitucional per reclamar ser alliberat. Argumentaven una sentència pionera del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, que ordenava a Turquia l'alliberament d'un diputat kurd.

Mesos abans, el febrer de l'any passat, l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, va anunciar que demanaria la llibertat del seu defensat si era candidat a la presidència de la Generalitat. Pina proposava també l'alternativa de sol·licitar un permís penitenciari per assistir a la investidura si la llibertat li era denegada.

Davant el primer aniversari de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'octubre del 2018, Amnistia Internacional també va demanar l'alliberament immediat dels activistes, acusats injustament, segons l'ONG. La secció europea d'Amnistia Internacional ja havia exigit l'alliberament de Jordi Sànchez el febrer del mateix any, després que el jutge del Suprem Pablo Llarena es negués a deixar-lo sortir perquè considerava que mantenia el seu ideari sobiranista. Ja aleshores, l'organització va qualificar d'"excessiva i desproporcionada" la prolongació de la presó provisional.

ARXIVAT A:
Jordi SànchezJudici procésProcés catalàEleccions 28A
Anar al contingut