Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Futbol

Jordi Roche, nou president del futbol català en guanyar uns comicis envoltats de polèmica

Jordi Roche és el nou president de la Federació Catalana de Futbol. Roche ha superat l'anterior president, Jaume Roura, per 159 vots en les eleccions celebrades ahir, en una jornada caòtica. Durant tot el dia van aparèixer joves contractats per empreses de treball temporal per dipositar el seu vot per un candidat, tot i que que en molts casos no eren ni socis del club de futbol pel qual votaven. Just poc després de tancar les urnes, Jaume Roura s'autoproclamava vencedor. Ja de matinada, arribaven els resultats definitius: Jordi Roche ha aconseguit un total de 638 vots, pels 479 que n'ha obtingut Jaume Roura.

Actualitzat
Jordi Roche ha mostrat la seva felicitat per havier guanyat les eleccions i ha promès un canvi en el futbol català. Per la seva part, Jaume Roura no ha volgut fer declaracions i ha convocat una roda de premsa a les dotze del migdia. Unes eleccions caòtiques i tenyides per l'esperpent Els comicis a la presidència de la Federació Catalana de Futbol que s'han celebrat a les quatre províncies catalanes s'han convertit en un curiós espectacle electoral que ha desgastat la imatge del futbol català. La pugna entre Jaume Roura, últim president i aspirant a la reelecció, i Jordi Roche, jove candidat i president del Girona CF, ha desembocat en una jornada electoral caòtica i plena d'acusacions de compra de vots. Les urnes es van obrir a les deu del matí. Minuts després, apareixien per la seu de la Federació, al carrer Sicília de Barcelona, diversos autobusos plens de joves que exercien el seu dret de vot. Sorgien així les primeres sospites: els rumors parlaven de joves contractats per una empresa de treball temporal per introduir les paperetes amb el vot delegat, a instàncies d'alguna de les candidatures. Alguns dels joves ni tan sols sabien a qui votaven. Altres van increpar els mitjans de comunicació i fins i tot hi va haver qui va admetre haver cobrat entre 18 i 30 euros per dedicar unes hores a votar. El sistema de votació va propiciar escenes difícils de trobar en unes eleccions del segle XXI. Tots els presidents dels clubs catalans tenien dret de vot, però la majoria el van delegar. És aquí on sorgeix la possibilitat de la trampa, perquè el vot es pot delegar en un soci. Com que molts clubs ni tan sols s'han acostat a votar, les candidatures s'han mogut per obtenir el seu vot delegat. Les dues candidatures s'han acusat mútuament d'haver recorregut a aquesta mena de trucs per guanyar la carrera electoral. Les votacions han estat el punt i seguit (no es descarten impugnacions) d'una campanya electoral molt tensa, plena d'acusacions encreuades i amenaces velades. Fins i tot, el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Rafel Niubò, va haver d'intervenir per intentar posar pau entre els dos candidats.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut