Madrid

Jordi Pujol rep el premi anual de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va rebre ahir el premi Senador Ángel Pulido, que entrega anualment la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya. En l'acte, celebrat a Madrid, hi va intervenir el ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, que va qualificar Pujol com un polític pioner en la preocupació per la cultura i el poble jueus.

Actualitzat
Moratinos també va assegurar que el govern espanyol utilitzarà totes les eines legals perquè es modifiqui la decisió judicial que despenalitza parcialment el delicte d'apologia del genocidi. El ministre es referia a la decisió del Tribunal Constitucional de no castigar la negació de l'Holocaust en relació amb el tancament de la Llibreria Europa de Barcelona.

Moratinos va remarcar la profunda amistat d'Espanya amb el poble jueu i amb l'estat d'Israel, tot i reconèixer que sovint transmeten a l'estat hebreu recomanacions que no agraden, però que van dirigides a ajudar a aconseguir la convivència pacífica al Pròxim Orient. I va remarcar que l'executiu espanyol es manté optimista de cara a una resolució pacífica del conflicte palestinoisraelià.
Anar al contingut