Jordi Pujol Ferrusola davant de l'Audiència Nacional (EFE / Emilio Naranjo)
Jordi Pujol Ferrusola davant de l'Audiència Nacional (EFE / Emilio Naranjo)

Jordi Pujol Ferrusola nega que rebés cap comissió irregular de Grand Tibidabo

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol Ferrusola declara a l'Audiència Nacional com a investigat per blanqueig de capitals. El fill gran de l'expresident Pujol ha negat que cobrés cap comissió irregular per part de Grand Tibidabo. 

Pujol Ferusola ha declarat en relació amb un ingrés en un compte d'Andorra l'any 1991 que els investigadors vinculen a la venda a la Generalitat de la seu de l'empresa de Javier de la Rosa. El fill gran de l'expresident Pujol s'ha negat a respondre a les preguntes de l'acusació popular i només ha respost a les del seu advocat. La Fiscalia no ha formulat preguntes i ha acceptat que no es fessin constar les que tenia previst fer l'acusació de Grand Tibidabo.

La defensa de Pujol explica que els diners no venen de cap comissió irregular, i que no hi ha un nou ingrés, sinó que els diners procedeixen de la desinversió d'un producte. També destaca que la fiscalia no ha formulat preguntes i ha estat d'acord que no es fessin constar les de l'acusació de Grand Tibidabo. 

El jutge de l'Audiència Nacional José De la Mata investiga l'origen dels 8,5 milions de pessetes - uns 51.000 euros - que en aquella data es van ingressar en un compte d'Andorra. Pujol Ferrusola ha justificat que aquests diners eren ordres a favor seu provinents de productes financers que tenia amb anterioritat.

El cas es remunta a fa 29 anys amb la venda de la seu social del Consorci Nacional Lísing, origen de la societat Grand Tibidabo, a la Generalitat per 252 milions de pessetes, uns 1,5 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut