La Fiscalia demana 29 anys de presó per a Jordi Pujol Ferrusola, que té els comptes embargats des del 2015 (Europa Press)

Jordi Pujol Ferrusola demana a la justícia que li apliqui la pujada del salari mínim

L'Audiència Nacional el va autoritzar el març de l'any passat a cobrar el salari mínim d'un compte embargat per fer front a les despeses diàries

Redacció/Agències

Jordi Pujol Ferrusola ha demanat a l'Audiència Nacional que li apliqui la pujada del salari mínim.

El fill de l'expresident de la Generalitat sol·licita al jutge que investiga l'origen del patrimoni familiar de la família que pugui retirar del seu compte 1.260 euros al mes, i no 1.167 com fins ara, segons han confirmat fonts de la defensa.

El fill gran de l'expresident Pujol, que té el patrimoni bloquejat des de fa 8 anys a l'espera de judici, vol que se li actualitzi l'import després de la pujada del salari mínim recentment aprovada pel govern espanyol.

Ara fa un any que el jutge Santiago Pedraz  va autoritzar el desbloqueig parcial dels comptes de Pujol Ferrussola per pagar les despeses de "manteniment" ordinàries.

En una interlocutòria firmada aquest dilluns, el jutge Pedraz ha demanat a la Fiscalia que es pronunciï i emeti informe sobre la petició.


Suport econòmic de familiars propers

Al llarg de la instrucció, Pujol Ferrusola ha remarcat que el jutjat li va imposar el 2015 com a mesura cautelar "la fiscalització de la seva vida econòmica, fins i tot en els seus àmbits més prosaics, com ara meritació i pagaments d'impostos municipals".

En aquest sentit, assegura que "ha hagut de comptar amb el suport econòmic directe i desinteressat dels seus familiars més propers per afrontar les despeses ordinàries del dia a dia". 

L'Audiència Nacional vol jutjar l'expresident Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i els seus fills pels suposats delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra la hisenda pública i falsedat documental.

La Fiscalia demana 9 anys de presó per l'expresident i 29 anys per al fill gran.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialAudiència NacionalJordi Pujol
Anar al contingut