El periodista Manel Fuentes ha entrevistat Jordi Pujol a "El matí de Catalunya Ràdio".
El periodista Manel Fuentes ha entrevistat Jordi Pujol a "El matí de Catalunya Ràdio".
Barcelona

Jordi Pujol fa una crida als partits perquè pactin uns pressupostos realistes que evitin una possible fallida

L'expresident de la Generalitat ha afirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que les diferents forces parlamentàries s'han d'avenir a pactar els comptes del govern per evitar que el país pugui arribar a fer fallida. Jordi Pujol ha matisat, però, que la crisi econòmica no pot fer oblidar altres reptes com el tema de la llengua, la immersió lingüística i el pacte fiscal. Per Pujol, tot això "no es pot deixar per demà passat" i sobre el model d'immersió ha afegit que sempre ha estat respectuós amb el castellà, i que, sense aquest model, molta gent no parlaria català.

Actualitzat
En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Jordi Pujol ha demanat als partits catalans que treballin per arribar a un acord sobre els comptes del govern per evitar que el país pugui arribar a fer fallida econòmica.

L'expresident de la Generalitat ha matisat que els atacs al català són inacceptables, però, al mateix temps, ha defensat la necessitat de tirar endavant uns pressupostos realistes. "El que no podem és permetre que s'ataqui la llengua. Però tampoc no podem fer que arribi un moment que Catalunya hagi de fer fallida, que se l'hagi d'ajudar. Però aleshores, què passaria? Que perdríem, de fet, autonomia". A tot això, Pujol ha afegit que el PP, el PSC, Esquerra Republicana i la resta de partits "tenen una patata molt calenta" i que "CiU i la Generalitat, també, més que ningú".

Altres reptes de país

L'expresident del govern també ha dit que la crisi no pot impedir que es parli d'altres grans reptes del país. "Ara també s'ha de plantejar el tema de la immersió, la llengua i el pacte fiscal. Tot això no es pot deixar per demà passat. Aquesta lliçó jo ja me la tinc apresa i algunes vegades l'he practicada amb no prou bons resultats" ha afirmat Pujol.

Sobre la immersió lingüística, Jordi Pujol ha assegurat que el model ha estat respectuós amb el castellà, i que, sense aquest model, molta gent no parlaria català. "La gent que ara té 35, 36, 37 anys ha funcionat amb la immersió lingüística. Tota aquesta gent sap parlar castellà, segur que en sap parlar". Pujol també s'ha mostrat convençut que sense la immersió a l'escola molts d'aquests "no sabrien parlar català, o que el parlarien amb molta més dificultat".

Anar al contingut