Jordi Puigneró: "Governar des d'un altre país és legal i possible"

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital assegura que llei 13/2008 del Parlament que regula el funcionament de la presidència de la Generalitat en l'article 35 ho permet

Actualitzat

Més enllà de la investidura de Carles Puigdemont un altre debat és de si Carles Puigdemont podria governar des d'un altre país, en cas que no pogués tornar a Catalunya malgrat ser nomenat president. Segons el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, això és completament legal i possible. En una entrevista al programa "Més 324", de TV3, Puigneró ha assegurat que està previst a la llei.

"La investidura ni està especificada ni està prohibida, al reglament del Parlament, i per tant queda a la interpretació de la mesa i del president del Parlament. Però el que sí que està clar és que, superada la investidura, un govern que utilitzi mitjans telemàtics és possible i està previst en una llei, i per tant és absolutament legal."

Puigneró ha citat la llei del Parlament que ho recull. Es tracta de la llei 13/2008, aprovada pel govern del tripartit, que regula el funcionament de la presidència del govern de la Generalitat que a l'article 35 diu:

"El govern i els òrgans d'assistència i suport del govern poden utilitzar per al compliment de llurs funcions xarxes de comunicació o qualsevol altre mitjà telemàtic, sempre que s'hagin establert mecanismes que permetin garantir la identitat de les persones que emeten i reben les comunicacions i permetin garantir l'autenticitat dels missatges, les informacions i les manifestacions transmeses, tant verbalment com per escrit."

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut