Montull és a la Mútua de Terrassa, on el tracten d'un possible ictus
Montull, caminant amb bastó, arriba a Brians 2 acompanyat per familiars i l'advocada

Jordi Montull, traslladat a l'hospital per un possible ictus

El que va ser número 2 del Palau de la Música, juntament amb Fèlix Millet, va ingressar a la presó el 22 de juny

RedaccióActualitzat

Jordi Montull ha estat traslladat des de Brians 2 fins a la Mútua de Terrassa aquest dilluns al matí amb un quadre compatible amb un ictus. Aquest matí s'ha despertat desorientat i amb dificultat en la parla, segons fonts familiars.

L'exnúmero 2 del Palau de la Música va entrar a la presó el 22 de juny per complir una pena de set anys i mig, però va ingressar directament a la infermeria a causa del seu delicat estat de salut i la seva edat, 77 anys. Segons les mateixes fonts, Montull ha tingut microictus que li han afectat la parla i el coneixement i, per això, aquest dilluns se li estan practicant diverses proves a la Mútua de Terrassa.

 

Durant el confinament, el Suprem va condemnar Fèlix Millet a 9 anys i 8 mesos de presó; Jordi Montull, a 7 anys, sis mesos i 15 dies, i Daniel Osàcar, a 3 anys i mig, per malversació, apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals.

 

Una sentència que es remunta al 2009

L'estiu del 2009, una imatge va sacsejar la societat catalana: la del Mossos escorcollant el Palau de la Música. Un mes després, l'expresident del Palau va confessar en una carta a "La Vanguardia" haver espoliat 3,3 milions d'euros de la institució. La xifra, però, no va parar de créixer.

Va ser el gran moviment de bitllets de 500 euros al voltant del Palau de la Música el que va despertar les sospites d'Hisenda i de la Fiscalia, i va fer esclatar el cas. La investigació va causar un terratrèmol polític, per l'ús que Convergència Democràtica va fer de la institució musical per finançar-se de manera irregular.

La Policia Nacional va descobrir el desviament sistemàtic de fons públics i privats cap a despeses particulars de Millet i Montull, com el servei domèstic o viatges de luxe. Es van falsejar factures i es van treure grans quantitats en efectiu dels comptes del Palau, a través de xecs, però també de lingots d'or. Especialment sonat va ser el descobriment que Millet havia destinat aquests diners als casaments de les seves filles al mateix Palau.

En el judici, que va començar el març de 2017, els dos exresponsables del Palau van admetre, després de pactar amb la Fiscalia, que van pagar a CDC, a través del Palau, comissions del 4% de la constructora Ferrovial. Eren en concepte de patrocinis, a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

El tribunal va ordenar confiscar 6,6 milions a Convergència pel cobrament de comissions de Ferrovial. Segons la sentència, el Palau va servir per camuflar comissions del 4% a canvi que "alts responsables" de CDC, no identificats, asseguressin a la constructora un "flux constant" d'obres públiques. D'aquestes comissions, el partit se'n quedava el 2,5%, i Millet i Montull s'embutxacaven l'1,5% restant.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut