Jordi Montull, investigat per ocultar que cobrava el lloguer d'una finca embargada

L'exdirector del Palau de la Música va declarar que els únics ingressos que tenia eren els de la pensió de jubilació

Actualitzat

Els problemes judicials de Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet i condemnat pel cas Palau, no s'acaben. Ara s'investiga si va amagar que cobrava un lloguer mensual de 1.500 euros d'una finca que se li va intentar embargar quan el van condemnar.

L'Audiència de Barcelona sospita que Montull i la seva dona, Mercedes Mir, podrien haver comès un delicte de frustració de l'execució de la condemna si van ocultar el cobrament del lloguer d'un immoble al Masnou. L'Audiència ha enviat el cas als jutjats d'instrucció de Barcelona perquè decideixin si s'ha d'obrir una causa per aquests fets.

L'execució de la sentència del cas Palau fixava l'embargament de 23 milions als condemnats, en concepte de la quantitat espoliada a la institució musical. Fins ara, d'aquests diners, se n'han recuperat nou milions, procedents d'una quinzena de pisos de Fèlix Millet i Jordi Montull, alguns dels quals ja subhastats.

Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, durant el judici del cas Palau
Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, durant el judici del cas Palau (ACN)


En la sentència del cas Palau, Montull va ser condemnat a set anys i mig de presó per malversació, apropiació indeguda, blanqueig de capitals i tràfic d'influències. Va ingressar a la presó de Brians 2 el 22 de juny de 2020 i es troba des del mes de setembre en tercer grau penitenciari.

L'Audiència de Barcelona ha constatat que, des que al maig del 2020 es va declarar ferma la sentència del cas Palau, no s'ha pogut embargar la finca "per l'única i exclusiva raó que el senyor Montull i la senyora Mir han ocultat l'existència d'aquesta font d'ingressos". El tribunal detalla que Montull i Mir han cobrat 1.500 euros mensuals d'aquest lloguer des del desembre del 2019 i han continuat cobrant-los, tot i que la sentència fos ferma.

L'any passat, tant el Palau de la Música com la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona van denunciar que Jordi i Gemma Montull estaven ocultant ingressos de lloguers per evitar l'embargament.

Montull, el dia que va ingressar al centre penitenciari de Brians 2
Montull el dia que va ingressar al centre penitenciari de Brians 2(ACN/Pol Solà)


La defensa nega que ho volgués amagar

Montull va dir al jutjat que només cobrava una pensió de jubilació, sense dir res d'aquest lloguer. La defensa nega que ho volgués amagar i diu que "no es va incloure aquest lloguer perquè els arrendaments d'immobles embargats han servit per abonar Ibis, impostos i taxes municipals, despeses de comunitat i manteniment".

En els recursos, que l'Audiència ha rebutjat, Montull i Mir asseguren que el cobrament del lloguer està recollit a la declaració de renda.

 


Aquesta no és l'única incidència en el pagament de les indemnitzacions a les quals han de fer front Millet i Montull. Al maig, un jutjat de Granollers va obrir una causa nova contra Fèlix Millet per la desaparició de diversos objectes de valor embargats, que eren a casa seva a l'Ametlla del Vallès. Es tracta d'un piano, un capçal de fusta i uns ullals de marfil, entre d'altres. Un procés judicial pel qual Millet haurà de declarar des de la presó.

Aquesta setmana, Catalunya Ràdio ha avançat que l'exdirectora financera del Palau Gemma Montull compleix a un ritme molt lent la sentència del cas Palau. A Montull li van commutar la pena de quatre anys de presó per 365 jornades de treballs en benefici de la comunitat, de les quals, deu mesos després, només n'ha fet 15.

ARXIVAT A:
Cas PalauJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut