Jordi Montull ingressa a Brians 2 per complir condemna per l'espoli del Palau
Montull, acompanyat de la seva advocada i algun familiar, entrant a Brians 2 (ACN / Pol Solà)

Jordi Montull ingressa a Brians 2 per complir condemna per l'espoli del Palau

L'exmà dreta de Fèlix Millet, condemnat a més de set anys de presó pel saqueig del Palau de la Música, tenia de termini fins dijous per ingressar-hi

RedaccióActualitzat

Jordi Montull, exnúmero 2 del Palau de la Música, ha ingressat aquest dilluns a la tarda a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, per començar a complir la pena de set anys, sis mesos i 15 dies que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Palau.

L'exmà dreta de Millet ha arribat a dos quarts de set i l'acompanyaven la dona, la filla i l'advocada. Montull, igual que Fèlix Millet i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, tenia fins dijous que ve per ingressar en un centre penitenciari, segons va imposar l'Audiència de Barcelona.

Fa unes setmanes, el Suprem va condemnar Millet a 9 anys i 8 mesos de presó; Jordi Montull, a 7 anys, sis mesos i 15 dies; i Daniel Osàcar, a 3 anys i mig, per malversació, apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals.

 

 

Montull, caminant amb bastó, arriba a Brians 2 acompanyat de familiars i l'advocada (EFE / Alejandro García)

 

Millet i Osàcar van demanar l'indult. A l'expresident de la institució músical, l'Audiència li va denegar la suspensió de l'ingrés a la presó fins que es tramiti aquesta petició. En el cas d'Osàcar, encara està pendent de si l'hi accepten o no. 

La justícia va desestimar els recursos que les defenses dels tres condemnats van presentar per evitar l'ingrés a la presó, que es basaven en l'edat (Millet, Montull i Osàcar tenen 84, 77 i 84 anys, respectivament), malaltia i risc de contagi del coronavirus

El tribunal els va respondre que a la presó també poden ser tractats mèdicament i que el risc de contraure la Covid-19 també hi és a fora dels centres penitenciaris. 

 

7 dies de quarantena a la presó 

Segons ha informat Justícia, seguint el protocol per la pandèmia, als presos que ingressen al centre els fan un control de temperatura, en verifiquen l'edat i se'ls fa un escorcoll personal i de les seves pertinences.

Després passen per una visita mèdica en què, segons els criteris sanitaris, es decideix on se'ls ubica. En el cas de Montull, ha quedat ingressat a la infermeria. El reglament penitenciari fixa un màxim de 5 dies per acabar el procediment d'ingrés, tot i que es poden ampliar per motius sanitaris o de seguretat.  

Com a mesura de prevenció, el protocol preveu per als nous ingressos una quarantena de 7 dies, en què aquestes persones estan aïllades de la resta d'interns, per evitar contagis. 

La junta de tractament, formada per diferents professionals, ha de decidir com classifica inicialment el pres, si en 1r, 2n o 3r grau, i té dos mesos per fer la proposta, que ha d'elevar a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Aquest organisme té 2 mesos més per resoldre el cas.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut