Jordi Hereu durant l'entrevista al programa El Secret de Catalunya Ràdio.
Jordi Hereu durant l'entrevista al programa El Secret de Catalunya Ràdio.
Barcelona

Jordi Hereu valora positivament l'aplicació de la velocitat variable als accessos de Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha mostrat favorable a la decisió de la Generalitat d'adoptar la velocitat variable als accessos a la capital catalana, tot i que considera que CiU ha matisat el seu compromís electoral. En una entrevista al programa "El secret" de Catalunya Ràdio, Hereu ha recordat que "els alcaldes de l'àrea metropolitana sempre havien defensat els 80 variables, és a dir, en un sentit restrictiu, cap avall, o, en certs moments, cap amunt". A més, l'alcalde de Barcelona ha reiterat que no pensa retirar-se del procés de primàries al PSC que l'enfrontarà a Montserrat Tura, tot i que ha deixat clar que si perd, la seva rival "té atributs per ser una gran alcaldessa".

Actualitzat
Jordi Hereu veu amb bons ulls l'actuació de la nova conselleria d'Interior, però retreu a CiU que hagi variat el plantejament que "va vendre fa uns mesos, quan estava a l'oposició", en referència a la promesa d'eliminar totalment els 80 km/h. Segons l'alcalde de Barcelona, "la lògica de la velocitat variable crec que és bona perquè és la que s'està aplicant a tot Europa".

L'hora de les primàries s'acosta

Quan falten poc més de dues setmanes pels comicis interns del PSC, Jordi Hereu ha deixat clar que "la defensa d'un projecte de futur, mai passa per la renúncia de l'acció de govern que hem tirat endavant". Segons l'alcalde de Barcelona, la feina que ha liderat, i que pretén seguir liderant, ha convertit la ciutat en "un dels grans referents d'Europa".

Per tot això, Hereu ha reiterat que no pensa retirar-se del procés de primàries malgrat l'avantatge que els sondejos atorguen a Montserrat Tura, perquè considera que prendre decisions en funció de les enquestes "empobreix la política". Tot i això, Hereu ha dit que si finalment la vencedora a les eleccions primàries per elegir l'alcaldable del PSC a Barcelona és la seva rival, aquesta "té atributs per ser una gran alcaldessa".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut