Cuixart compaginarà la feina com a empresari amb la representació d'Òmnium (ACN / Gemma Tubert)

Jordi Cuixart se'n va a viure a Suïssa temporalment i representarà Òmnium a Europa

La decisió coincideix amb l'expansió de la seva empresa, que està creant un centre d'innovació a Suïssa

RedaccióActualitzat

L'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart ha explicat aquest dilluns que traslladarà temporalment la seva residència a Suïssa. L'ara president d'Òmnium Civil Rights Europe serà l'encarregat de representar l'estratègia internacional de l'entitat a Europa.

Ho farà "amb l'objectiu de seguir denunciant la vulneració de drets fonamentals per part de l'Estat espanyol i coincidint amb la causa que té oberta al Tribunal Europeu de Drets Humans", ha explicat l'entitat.

Cuixart ha participat telemàticament aquest dilluns en un acte d'Òmnium a Sant Just Desvern per denunciar el Catalangate, en què ha defensat que cal "utilitzar tots els fronts" per assolir la independència.

Per això ha explicat que Òmnium Cultural posarà el focus a la seu de les Nacions Unides a Ginebra per seguir desenvolupant "la tasca de denúncia de la repressió i la vulneració de drets humans per part de l'Estat".

L'expresident d'Òmnium ho ha explicat durant un acte de l'entitat (Òmnium Cultural)

Jordi Cuixart també té pendent de resoldre el recurs davant el Tribunal Europeu de Drets Humans contra l'Estat espanyol pel seu empresonament durant gairebé quatre anys. L'exlíder d'Òmnium va sortir de la presó a través dels indults concedits pel govern espanyol el 22 de juny del 2021, i que ara el Suprem ha decidit que revisarà.

A més, l'empresa de Cuixart, Aranow, amb seu a Polinyà, està creant un centre d'innovació a Suïssa amb una universitat del país.

A Suïssa, també hi viu la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, una altra de les encausades pel Procés i que fa pocs dies va decidir tornar de l'exili i posar-se a disposició del Tribunal Suprem.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàÒmnium CulturalJordi Cuixart
Anar al contingut