Cuixart té un fill amb Txell Bonet
Jordi Cuixart a la sala del Tribunal Suprem

Jordi Cuixart: "L'ONU diu allò que Espanya no vol escoltar"

El president d'Òmnium ha enviat una carta als socis des de Soto del Real on fa referència a la petició de l'estat espanyol d'inhibició dels experts de l'ONU

RedaccióActualitzat

L'endemà que el govern espanyol demanés apartar dos membres del grup de treball de l'ONU que ha qüestionat l'empresonament dels líders independentistes catalans, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als socis de l'entitat des de Soto del Real.

Cuixart insta l'estat espanyol a triar entre ser "una democràcia consolidada o situar-se fora dels valors que regeixen les Nacions Unides".

El president d'Òmnium es refereix així a la resposta del govern espanyol a la resolució del grup de treball de l'ONU que demana la seva posada en llibertat, juntament amb Jordi Sànchez i Oriol Junqueras.

 

 

Segons el president d'Òmnium, l'intent de desacreditar la decisió dels experts independents, "demostra el nerviosisme que ha generat en el govern espanyol l'informe de l'ONU". Recorda que davant d'una resolució similar de fa tres anys, França va posar en llibertat una activista política.

A pocs dies perquè el judici del procés quedi vist per a sentència, Cuixart reclama unitat d'acció a les forces que estan contra la via penal i aposten per una solució negociada per a Catalunya:

"Som a molt pocs dies del vist per a sentència, que serà una oportunitat única per enfortir els grans consensos de país, la demanda d'una resolució política i el rebuig a la via penal. El missatge de la plataforma Som el 80% és fonamental: units en la diversitat, som una majoria democràtica incontestable contra la repressió."

 

 

Diu el president d'Òmnium que "des de la transversalitat i sense renúncies ni presses", s'ha de centrar les energies en definir un horitzó comú, o no es tindrà força contra l'Estat:

"Alhora, necessitem acotar quina és l'estratègia compartida, una responsabilitat que el sobiranisme no pot eludir. Des de la transversalitat i sense renúncies ni presses, és imperatiu centrar les energies en definir l'horitzó comú. Per contra, correm el risc que la potència de cada confrontació amb l'Estat quedi del tot esmorteïda."

 

El president d'Òmnium diu que la sentència ha de servir per subratllar la demanda d'una resolució política al conflicte amb l'Estat i el rebuig a la via penal. I recorda als partits i les entitats independentistes que cal acotar una estratègia compartida:

"Generositat i empatia, doncs, perquè només ens en sortirem si ho fem plegats. Només podrem afrontar el desafiament polític que vivim si som capaços de traçar una estratègia flexible però alhora compartida. Com sempre, Òmnium s'hi deixarà la pell per fer-ho possible, no en tingueu cap dubte."

 

Cuixart acaba recordant que dilluns, just la vigília que les acusacions llegeixin les conclusions al judici, Òmnium lliurarà el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Marta Pessarrodona.

Pel president de l'entitat, el simple lliurament del guardó és "una victòria contra la rancúnia i l'odi i una lliçó de cultura, també democràtica, contra el totalitarisme i la intolerància."

ARXIVAT A:
Judici procésJordi CuixartProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut