La defensa de Jordi Cuixart ha fet arribar un escrit d'al·legacions al Suprem

Jordi Cuixart comunica al Suprem que rebutja la revisió de la sentència del procés

La defensa de l'expresident d'Òmnium argumenta que no s'ofereixen garanties que no es tornin a vulnerar els drets fonamentals

Actualitzat

La defensa de Jordi Cuixart ha fet arribar un escrit d'al·legacions al Tribunal Suprem en què rebutja la revisió de la sentència del procés, després de la modificació del Codi Penal.

El text argumenta que la sala segona del Suprem, la mateixa que va dictar la sentència, no ofereix cap garantia que no es tornin a vulnerar els drets fonamentals de l'expresident d'Òmnium. Els seus advocats afirmen que el procediment ha suposat una vulneració molt greu del dret de reunió, llibertat d'expressió i llibertat ideològica, i tot pel fet que Cuixart va defensar el dret a l'autodeterminació.

Els Jordis, durant la protesta del 20-S
Els Jordis durant la protesta del 20-S

En el document també s'insisteix que totes les actuacions dutes a terme per Jordi Cuixart durant la tardor del 2017 estan emparades en l'exercici legítim dels seus drets civils i polítics. Per tot això, Jordi Cuixart manté la demanda contra l'estat espanyol davant del Tribunal Europeu del Drets Humans amb l'objectiu --segons s'afirma en l'escrit d'al·legacions-- que es reconegui i es condemni la vulneració de drets per part de l'estat espanyol.

La defensa de Cuixart és la primera que presenta al·legacions. Els expresos polítics d'Esquerra ho faran els pròxims dies demanant l'absolució, després que s'ha eliminat el delicte de sedició. En canvi, els expresos polítics de Junts ja van anunciar que no ho faran i esperaran a la decisió de la justícia europea. La fiscalia i l'advocacia de l'Estat, per la seva part, demanaran que se substitueixi la condemna de sedició per la de desordres públics agreujats. El termini per presentar les al·legacions s'acaba aquesta setmana.

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJudici procésTribunal Suprem
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut