Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Jordi Coca guanya el Premi Crítica Serra d'Or de Novel·la per l'obra "El diable i l'home just"

Francesc Serés s'emporta el Premi de Narració per "La pell de la frontera" i Francesc Parcerisas, el de Poesia, per "Seixanta-un poemes"

RedaccióActualitzat

Jordi Coca ha guanyat la 49a edició del Premi Crítica Serra d'Or de Novel·la per l'obra "El diable i l'home just". Coca ha agraït el guardó en un moment en què la literatura catalana viu una mena de segle d'or i on la cultura manté la dignitat: "Els escriptors, els artistes, la gent del món de la cultura estan donant un exemple en una societat on vivim contínuament tsunamis de corrupció que arriben de tot arreu, del món de la banca, de la política, dels negocis...". I ha afegit: "Nosaltres creiem en la nostra obra, en la literatura i en la feina que estem fent, i creiem també en el país. Continuem impertèrrits, treballant."

Francesc Serés s'ha endut el Premi de Narració per "La pell de la frontera" i Francesc Parcerisas, el de Poesia per "Seixanta-un poemes". Jaume Cristòfol Pons Alorda l'han distingit en l'àmbit de Traducció per la seva feina a "Fulles d'herba", de Walt Whitman.

En l'àmbit teatral, el Teatre Enjòlit s'ha endut el premi en la categoria d'"aportació més interessant". El seu portaveu ha fet un discurs d'agraïment molt crític: "La veritat és que ens va agafar en un moment en què anàvem a deixar el teatre. I els senyors crítics ens donen un premi. No perdrem el temps denunciant la precarietat de les condicions laborals de la gent de teatre ni l'explotació en què ens sotmeten els teatres en connivència amb el silenci de les administracions, ni la manca d'ajudes institucionals a la producció, ni la situació devaluada de la cultura en general i de les arts en particular Per què?

En la categoria de Teatre, Llàtzer Garcia s'endú el Premi al Text Català per "La pols". Dins l'apartat de Recerca, el guanyador en la categoria d'Humanitats ha estat Josep Fontana per l'obra "La formació d'una identitat, una història de Catalunya".

Els Premis Crítica Serra d'Or, sense dotació econòmica, els atorga cada any la revista "Serra d'Or" de l'Abadia de Montserrat. Van ser instituïts el 1967 per la revista homònima per distingir anualment les millors obres editades en llengua catalana durant l'any anterior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut