Andorra la Vella

Jordi Coca guanya el premi Carlemany amb la novel·la "La noia del ball"

La novel·la "La noia del ball", de Jordi Coca, ha guanyat la catorzena edició del premi Carlemany. L'obra retrata els primers 26 anys de la vida d'una noia de condició humil, vulnerable i fràgil que contempla els fets ocorreguts entre 1916 i 1942. Per la novel·la, doncs, hi succeeixen la II República, la Guerra Civil i els primers anys de postguerra, vistos per una protagonista que neix en un poble de Menorca i es trasllada a Barcelona després de la mort de la seva mare.

Actualitzat

El jurat, format per Elidà Amigó, Àlex Broch, Manel Gibert, Joan Triadú i Joan Rendé, ha premiat aquest nou retrat femení de Coca en què la protagonista viu en un context històric molt canviant i, a la vegada, evoluciona en el seu món interior per tal de sobreviure en un entorn gairebé sempre violent. "La noia del ball" és una novel·la llargament anunciada: ja el 2001, quan es va publicar "Sota la pols", Coca va parlar d'un nou llibre relacionat amb aquest, que se centrava en la figura de la mare de la novel·la.

Jordi Coca (Barcelona, 1947) ha obtingut al llarg de la seva carrera premis destacats com el Sant Jordi, el Documenta, el Joanot Martorell, el Josep Pla o el Nacional de la Crítica. Entre les seves obres més conegudes hi ha "La japonesa" (1992), "Sota la pols" (2001), "Lena" (2002) o "Cara d'àngel" (2004). A més, és llicenciat en Art Dramàtic i ha dirigit obres d'autors com Joan Brossa, Peter Handke o Samuel Beckett.

El lliurament del premi s'ha fet aquest dissabte al Teatre Cívic de l'Alguer, en un acte acadèmic que ha comptat amb la presència del ministre de Cultura i Ensenyament Superior andorrà, Juli Minoves; el vicepresident del govern italià i ministre de Béns i Activitats Culturals, Francesco Rutelli; el president de les illes Balears, Francesc Antich, i el conseller de Cultura de la Generalitat catalana, Joan Manuel Tresserras.

Anar al contingut