Barcelona

Joquim Nadal és partidari d'aplicar límits de velocitat variables segons el trànsit

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, està a favor que es modifiquin les restriccions variables als accessos de Barcelona en funció del trànsit i la congestió. "A la C-31 o a la C-32, a les onze de la nit, un dia de cada dia, anar a 80 o anar a 110 no ha de ser obstacle i no afecta el nivell de contaminació atmosfèrica en aquell moment", ha assegurat el conseller. El Servei Català de Trànsit (SCT) començarà a aplicar, a partir del 15 de gener, en aquestes dues vies, les limitacions de velocitat. El límit de 80 quilòmetres per hora actual es podrà reduir fins als 40 en funció de la situació de la via.

Actualitzat
En declaracions a RAC1, Nadal ha dit que "hauria de ser possible que la variabilitat sigui a l'alça o a la baixa, segons el nivell de congestió. No de manera immediata, però d'aquí a uns mesos ". El RACC va fer una proposta similar a la que ha suggerit el conseller de política territorial.

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez-Moya, ha respost a les declaracions de Nadal, i ha recordat que el govern català va aprovar aquest pla amb la intenció de reduir la contaminació i situar-la als índexs establerts per la Unió Europea per a l'any 2010. A més, s'ha preguntat que vol dir el conseller quan parla d'aplicar la mesura "en els mesos següents: deu mesos, dotze mesos, al març?". Pérez-Moya ha remarcat que, fins que el govern no digui el contrari, el pla de reducció de la velocitat s'aplicarà tal com estava previst.
Anar al contingut