Boris Jonhson al Parlament britànic, aquest dimecres (Reuters)
Boris Jonhson al Parlament britànic, aquest dimecres (Reuters)
Londres

Johnson no abaixa el to i repta l'oposició a presentar una moció de censura

Corbyn li diu que, si vol eleccions, que ajorni el Brexit

Actualitzat

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha hagut de tornar precipitadament de Nova York per anar al Parlament, després que, aquest dimarts, el Suprem l'obligués a reobrir-lo. Tot i el fort revés i la sonora rebuda que li han dedicat els diputats, Johnson no ha abaixat el to.

Johnson s'ha mostrat desafiant, ha dit que el tribunal es va equivocar i, desesperat per aconseguir unes eleccions, ha reptat l'oposició a presentar una moció de censura.

"Aquest Parlament continuarà endarrerint-ho tot i continuarà sabotejant les negociacions perquè no vol un acord."

Johnson ha adoptat un to combatiu en la seva compareixença i ha insistit que els magistrats no s'haurien d'haver ficat en un assumpte que considera polític.

Però el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn, insisteix que ha de dimitir després de la històrica sentència del Tribunal Suprem que va deixar "nul·la i sense efecte" la suspensió de les cambres que havia ordenat el primer ministre.

Corbyn ha instat Johnson que demani perdó a la reina i als britànics i ha contestat d'aquesta manera al repte d'unes eleccions anticipades:

"Si vol eleccions, ajorni el Brexit i anem a unes eleccions."

El primer ministre és el favorit en les enquestes en cas d'unes eleccions.

Per això, Downing Street busca una via alternativa per aconseguir els comicis conscient que s'esgoten els camins i s'apropa la data del 31 d'octubre en què Johnson va prometre que hi hauria Brexit sí o sí.

El Parlament ha reprès aquest dimecres la seva activitat, que havia quedat suspesa el 9 de setembre.

Johnson s'ha vist obligat a avançar la seva tornada des de Nova York, on participava a l'Assemblea de les Nacions Unides.

 

ARXIVAT A:
BrexitBoris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut