Jonah Hill no participarà en la promoció de pel·lícules per "protegir" la seva salut mental
Jonah Hill, a la Berlinale de 2019 (Wikimedia/Harald Krichel/CC BY-SA 4.0)

Jonah Hill no participarà en la promoció de pel·lícules per protegir la seva salut mental

Tom Holland, Shaw Mendes o Simone Biles són alguns dels famosos que s'han apartat dels focus per donar prioritat a la seva salut mental

Actualitzat

L'actor Jonah Hill ha decidit no participar més en la promoció de noves pel·lícules per "protegir" la seva salut mental. Ho ha anunciat amb un comunicat publicat al mitjà especialitzat en cinema Deadline, just en el moment en què està a punt d'estrenar el documental "Stutz".

L'actor i director nord-americà és conegut per comèdies com "Supersortits" (2007) o altres pel·lícules com "Moneyball" (2011), "Django desencadenat" (2014) o la més recent "No mires arriba" (2021).

Acaba de dirigir la seva segona pel·lícula, un documental que ell mateix protagonitza juntament amb el seu terapeuta. En el film, parlen de diferents aspectes de la salut mental i de l'empitjorament progressiu dels atacs d'ansietat de Hill a causa de la promoció de pel·lícules.

"Stutz" debutarà als festivals de la tardor i, precisament, per la temàtica del documental i per ser "fidel" a si mateix, Jonah Hill ha decidit "donar-se un temps", mentre treballa en la seva ansietat:

"Entenc que soc dels pocs privilegiats que es poden permetre el luxe de donar-se un temps. No perdré la meva feina mentre treballo en la meva ansietat."

Hill vol contribuir així a donar visibilitat a la salut mental i ajudar altres persones que es troben en la mateixa situació que ell:

"Amb aquesta carta i amb 'Stutz', espero que sigui més normal que la gent parli i actuï davant d'aquests temes. Que puguin prendre les mesures oportunes per sentir-se millor i que les persones del seu voltant també puguin entendre amb més claredat quins són els seus problemes."

L'actor reconeix que aquests darrers 20 anys ha estat patint atacs d'ansietat cada cop que havia de participar en programes de televisió o en actes públics. Una situació de la qual ha pres consciència darrerament gràcies a la teràpia.


La salut mental, cada cop, menys tabú

Cada cop més famosos han pres la decisió de posar per davant la seva salut mental, tot i que això signifiqués apartar-se temporalment de la feina.

Un dels casos recents que va marcar un abans i un després en la normalització de la salut mental és el de Simone Biles. L'esportista va abandonar els Jocs Olímpics de Tòquio pels seus problemes de salut mental.  

"Són els dimonis al cap", va explicar. La seva decisió va obrir la porta perquè altres esportistes i celebritats seguissin els seus passos sense sentir-se avergonyits.

En el sector musical, aquest juliol, Shawn Mendes va anunciar que cancel·lava la seva gira mundial, que havia començat feia un mes, per centrar-se en la seva salut mental.

"Després de parlar amb el meu equip i treballar amb un grup increïble de professionals de la salut, ha quedat clar que necessito prendre'm el temps que mai m'havia pres per a mi mateix per cuidar-me."

I, en el món de la interpretació, Tom Holland ha abandonat les xarxes socials per la seva salut mental. L'actor de "Spider-Man" ha dit aquest cap de setmana en un post d'Instagram que desapareixeria de les plataformes durant una temporada.

"Sento que Instagram i Twitter són sobreestimuladores, aclaparadores. Em quedo atrapat i caic en una espiral quan llegeixo coses sobre mi. I darrerament és molt perjudicial per al meu estat mental. Per això he decidit allunyar-me'n i eliminar l'aplicació."

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinemaSalut Mental
Anar al contingut