Boris Johnson, aquest dijous, durant un acte amb oficials de la policia (EFE)
Boris Johnson, aquest dijous, durant un acte amb oficials de la policia (EFE)

Johnson: "Preferiria estar mort, abans de demanar una pròrroga del Brexit"

El primer ministre es mostra decidit a treure el Regne Unit de la UE el 31 d'octubre, tot i les últimes derrotes al Parlament

RedaccióActualitzat

Boris Johnson vol demostrar fermesa després de les seves últimes derrotes a la Cambra dels Comuns. No renuncia als seus plans de treure el Regne Unit de la Unió Europea el 31 d'octubre. Aquesta tarda ha arribat a dir que preferiria estar mort abans de demanar a Brussel·les un nou ajornament del Brexit. I ha tornat a apostar per les eleccions.

Després de la clatellada de dimecres, el primer ministre vol que, dilluns, el Parlament torni a votar sobre un avançament electoral que necessita imperiosament. Mentrestant, l'oposició també vol, en el fons, els comicis, però no es refia de Johnson i debat si s'espera a fer-los al novembre, un cop s'hagi esvaït la possibilitat d'un Brexit dur.

El primer ministre vol evitar com sigui trobar-se en la situació d'haver de reclamar a la Unió Europea una nova pròrroga del Brexit.

Periodista: "Pot prometre als britànics que no anirà a Brussel·les a demanar un nou ajornament del Brexit?"

Boris Johnson: "Sí que puc. Abans preferiria estar mort en una rasa."

 

Johnson no renuncia al seu Brexit dur (EFE) 

Sobre la dimissió del seu germà, Johnson l'ha elogiat per afirmar després que no pensar el mateix sobre el Brexit no és tan estrany.

"El Jo no pensa el mateix que jo sobre la Unió Europea perquè és un tema que divideix les famílies i divideix tothom"


A l'àmbit judicial, aquest divendres, el Tribunal Superior de Londres ha d'emetre veredicte sobre la demanda que l'empresària anti-Brexit Gina Miller va presentar contra la decisió de Boris Johnson de suspendre el Parlament durant cinc setmanes. Miller considera que, tot i que aquesta és una mesura legal, la seva durada i el moment de l'aplicació fan que constitueixi un abús de poder que erosiona la sobirania parlamentària.

ARXIVAT A:
BrexitBoris Johnson
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut