Johnson & Johnson atura temporalment l'assaig de la vacuna contra la Covid
Els efectes adversos en els assajos de vacunes no són estranys

Johnson & Johnson atura temporalment l'assaig de la vacuna contra la Covid

Al setembre s'havia iniciat, als Estats Units, la fase 3, i és de les vacunes que es troben en un estadi més avançat

La multinacional farmacèutica nord-americana Johnson & Johnson ha aturat "temporalment" l'assaig clínic de la seva vacuna contra la Covid-19 "degut a una malaltia inexplicable en un participant", segons ha explicat l'empresa en un comunicat.

L'assaig clínic, anomenat Ensemble, havia començat al setembre la fase 3. La de Johnson és una de les sis vacunes que s'estan assajant als Estats Units i una de les que es troba en un estadi més avançat.

Un dels seus avantatges és que requereix una sola dosi.


Un fet esperable

La malaltia, de la qual no s'han donat detalls, està sent analitzada per la Junta de Monitoratge de Seguretat de Dades Independent d'Ensemble i per metges interns de la companyia.

 

Segons ha comunicat l'empresa, els esdeveniments adversos com aquest es poden produir en molts assajos clínics, sobretot si impliquen molts voluntaris.

Tampoc no ho considera preocupant Ashish Jha, degà de la Facultat de Salut Pública de la Universitat de Brown, que en declaracions a la CNN també s'ha referit a la data de les eleccions presidencials als Estats Units:

"Això és completament esperable i simplement ens recorda com és de ridícul intentar assolir una cronologia política de tenir una vacuna abans del 3 de novembre".

Al setembre es va autoritzar l'inici d'assajos en fase 2 d'aquesta vacuna a Espanya, Alemanya i Bèlgica. Johnson and Johnson ha decidit aturar, de moment, tots els assajos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut