Johnny Depp i Amber Head, durant el judici
Johnny Depp i Amber Head durant el judici (Reuters/Brendan Smialowski/Steve Helber)

Johnny Depp vs. Amber Heard: judici milionari amb acusacions creuades de maltractament

L'actor ha demandat la seva exdona per difamació per un article que ella va escriure el 2018

Actualitzat

Una batalla legal posterior a un divorci de Hollywood és sinònim a judici mediàtic. I si el demandant és el famosíssim actor Johnny Depp, molt més. El judici contra la seva ex parella, la també actriu Amber Heard, acapara totes les mirades.

Després de poc més d'un any de matrimoni, Heard va demanar el divorci al·legant maltractament. També va sol·licitar una ordre d'allunyament, que posteriorment va retirar, i la parella es va divorciar amb un acord extrajudicial.

Johnny Depp i Amber Heard al Festival de Cinema de Venècia, el 2015
Johnny Depp i Amber Heard al Festival de Cinema de Venècia, el 2015(Reuters/Stefano Relland)

Ara, però, la parella s'enfronta als tribunals per un article al Washington Post que va escriure Heard dos anys després del divorci, on explica que havia estat una dona maltractada.

Malgrat que el nom de Johnny Depp no apareix a l'article, l'actor afirma que el text ha causat danys a la seva reputació i a la seva carrera, i per això li demana a Amber Heard 50 milions de dòlars per danys i perjudicis. Heard va intentar que es desestimés la demanda sense èxit, i ha contraatacat amb una demanda de 100 milions de dòlars.

Johnny Depp durant el jurament previ a la seva declaració
Johnny Depp durant el jurament previ a la seva declaració (Reuters/Jim Watson)


Quatre dies testificant

De moment, al judici ja s'han sentit els testimonis de l'actor i de persones del seu entorn.

Durant els quatre dies en què Depp ha estat testificant, l'actor ha afirmat que és ell qui ha estat víctima de violència domèstica per part de la seva ex parella i va negar haver agredit mai a Amber Heard o a cap altra dona. De fet, l'actor ha aportat diverses fotografies com a proves de les presumptes lesions que l'actriu li hauria provocat.

Preguntat també sobre les conseqüències de l'abús d'alcohol i drogues, l'actor diu que això mai no ha repercutit en ningú que no fos ell mateix.

Durant el testimoni, l'actor també ha explicat com l'article al Washington Post ha afectat la seva reputació i la seva carrera, i ha relacionat directament l'article amb el fet que Disney decidís prescindir de l'actor per a la sisena entrega de "Pirates del Carib".

Depp ha mostrat imatges de ferides fetes que atribueix a Heard
Depp ha mostrat imatges de ferides fetes que atribueix a Heard (Reuters/Evelyn Hockstein)

Després de Depp, aquesta setmana han arribat els testimonis de diverses persones de l'entorn de l'actor, com el seu guardaespatlles, Malcolm Connolly, que ha assegurat que l'actor apareixia sovint amb ferides, i que era Amber Heard qui sempre iniciava les discussions.

També ha declarat una psicòloga contractada per l'equip d'advocats de l'actor, que ha afirmat que Amber Heard pateix dos trastorns de personalitat. Un testimoni que ha estat fortament criticat per l'ús que fa d'aquest tipus de diagnòstic per desacreditar les víctimes de violència masclista.

 

Ara serà el torn dels testimonis d'Amber Heard. Els seus advocats volien portar a l'estrat Elon Musk (amb qui Heard va tenir una relació posterior al divorci amb Depp), però finalment ha declinat testificar, sense explicar-ne els motius.

Amber Heard amb els seus advocats
Amber Heard amb els seus advocats (Reuters/Steve Helber)
ARXIVAT A:
Violència masclistaCinema
Anar al contingut