Nova York

John McCain va estar a punt, en dues ocasions, de passar-se al partit demòcrata

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, John McCain, va estar temptat a canviar de bàndol i passar-se al Partit Demòcrata en dues ocasions, segons publica el diari "The New York Times". La primera va ser el 2001, quan es van produir converses entre McCain i els demòcrates perquè abandonés el Partit Republicà. La segona va ser el 2004, quan es va plantejar la possibilitat d'acompanyar John Kerry en la cursa cap a la Casa Blanca i convertir-se en vicepresident.

Actualitzat
"The New York Times" afirma que existeixen versions diferents sobre els motius i qui va iniciar els contactes. Els demòcrates asseguren que va ser el mateix McCain qui es va interessar per canviar de partit, mentre que els assessors dels senador republicà afirmen que van ser els demòcrates.

Sembla que aquests dos moments, el 2001 i el 2004, haurien coincidit amb etapes una mica complicades pel senador. Després de les eleccions de l'any 2000, McCain havia començat a allunyar-se de la doctrina i de la ideologia del seu partit. A això, cal afegir el seu neguit per la campanya en contra seva a les primàries de Carolina del Sud i també rumors llançats per l'equip de George Bush que afirmaven que tenia un fill negre, qüestió que sempre ha negat l'entorn de John McCain.

Davant d'aquestes crítiques, a l'actual campanya de primàries als Estats Units, McCain ha volgut remarcar la seva condició de conservador, cosa que alguns sectors republicans havien posat en dubte.
Anar al contingut