Cristina Puig entrevista a "FAQS" l'expresident del Parlament britànic

John Bercow, sobre la sentència a Forcadell: "Estranya i extraordinàriament dura"

Qui fins dilluns ha estat president del Parlament britànic, diu al FAQS que Puigdemont "seria més que benvingut a parlar al Parlament"

RedaccióActualitzat

L'expresident del Parlament britànic John Bercow qualifica la sentència contra Carme Forcadell d'"estranya i dura". Ho ha dit en una entrevista a Cristina Puig al programa FAQS de TV3. Bercow també argumenta que veu natural, necessari i una mostra de respecte a la llibertat d'expressió poder convidar Carles Puigdemont a parlar-hi, tal com ell va proposar.

La sentència contra Carme Forcadell    

"La sentència em sembla estranya i extraordinàriament dura. Vaig expressar el meu suport a la presidenta de la mesa del Parlament de Catalunya, no perquè participi o estigui d'acord amb la seva ideologia. Vaig expressar el meu suport perquè el principi de la llibertat d'expressió, el debat obert i els drets dels presidents dels parlaments són importants. Dono suport a tot això"

 


Puigdemont al Parlament britànic

Bercow ja es va expressar una vegada defensant que Carles Puigdemont seria "extremadament benviungut" al Parlament britànic. Ho va dir en el marc d'un debat sobre la sentència de l'1-O. Ara, al Preguntes Freqüents, ha tornat a reiterar l'afirmació, tot i que puntualitza que ara ja no és el president de la cambra i per tant no pot fer la invitació.

"En la meva opinió, ell seria més que benvingut a parlar al Parlament."

Bercow diu que segueix tenint la mateix opinió perquè "defensa la llibertat d'expressió":


"I el fet que, per exemple, puguin estar en una disputa amb el seu propi govern, bé, des del meu punt de vista i des del punt de vista de la majoria dels meus companys parlamentaris, no té importància. No hauria de privar o de limitar de cap manera el dret d'expressar-se, de parlar en un debat públic o de parlar en el parlament d'un altre país."  

 

John Bercow va deixar el càrrec de president del Parlament britànic dilluns passat, després de 10 anys donant joc i demanant ordre als parlamentaris britànics.


"Un referèndum no m'horroritzaria gens ni mica"

John Bercow ha mantingut la seva defensa de la llibertat d'expressió també en una qüestió com el referèndum. Assegura que "en un país lliure, la gent amb opinions diferents de les que té el govern haurien de poder expressar-les".

Bercow fa referència a la qüestió del Brexit i no ha entrat en la qüestió catalana, però ha afirmat que els referèndums "no l'horroritzen gens ni mica":

Ordre, ordre!

En l'entrevista al "Preguntes Freqüents", Bercow ha parlat també del Brexit - que ha definit com "l'espifiada més grossa des de la guerra" - i ha fet broma sobre una de les expressions que més famós l'han fet: "ordre, ordre". És el crit que ha fet servir durant les sessions interminables de debat sobre el Brexit al Parlament britànic. Bercow ha ensenyat a la periodista Cristina Puig com s'ho ha fet tot aquest temps al capdavant de la cambra:

ARXIVAT A:
Procés catalàCarme ForcadellJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut