Joe Biden, candidat a la presidència dels EUA per "posar fi a una era de foscor"

El vicepresident d'Obama ja és oficialment el candidat demòcrata a substituir Trump al capdavant dels Estats Units, amb Kamala Harris com a aspirant a la vicepresidència

RedaccióActualitzat

El primer cop que ho va intentar va ser el 1988, el segon el 2008, però no ha estat fins aquest dijous, ja amb 77 anys, que l'exsenador i exvicepresident amb Barack Obama Joe Biden ha fet realitat el seu somni: ser el candidat del partit demòcrata a la Casa Blanca.

I per guanyar-se els nord-americans, en una convenció demòcrata virtual i molt atípica, s'ha presentat des de la seva ciutat, Wilmington, a Delaware, com una persona als antípodes de l'actual president, Donald Trump.

Per concretar-ho, ha assegurat que és empàtic, honest i experimentat, i que es preocupa per tots els ciutadans sense fer distincions, un líder amb les qualitats d'un veterà metge que és de fiar.

"Protegiré els EUA"

En definitiva, l'home necessari per curar un país fracturat, traumatitzat i atrapat en la crisi més greu de l'últim mig segle, amb Trump com el problema que cal resoldre:

"El nostre actual president ha fracassat en el seu deure més bàsic amb la nació. No ha sabut protegir-nos. I això, estimats nord-americans, és imperdonable. Com a president, us faré aquesta promesa: protegiré els EUA. Us defensaré de tots els atacs, tant els que es veuen com els que no."

Joe Biden durant el discurs d'acceptació de la candidatura, aquest dijous a Delaware (Reuters)


Nou New Deal

Biden ha promès una reedició del New Deal dels anys 30 que va treure el país de la Gran Depressió, però ha estat molt poc precís amb les polítiques que aplicarà si guanya.

Ha optat, en canvi, per presentar les eleccions com una batalla vital per salvar l'ànima de la nació, en un discurs centrat en paraules com "llum", "esperança" i "units".


"El final d'aquest capítol de foscor"

Amb to optimista, ha assegurat que, amb ell, la primera potència pot recuperar el rumb que s'hauria perdut amb Trump, per posar fi a la por, la divisió, el racisme i reconstruir un país més fort i més just.

"L'amor és més poderós que l'odi. L'esperança, més que la por. I la llum, més que la foscor. Aquest és el nostre moment i la nostra missió. La història ha de poder dir que el final d'aquest capítol de foscor va començar aquí aquesta nit, quan l'amor, l'esperança i la llum es van unir en la batalla per l'ànima de la nació. I aquesta és una batalla que, junts, guanyarem. Us ho prometo."

Joe Biden fent el discurs d'acceptació, aquest dijous a Delaware (Reuters)

 

Harris, candidata a vicepresidenta

Biden ha fet el discurs en la quarta i última jornada de la convenció demòcrata, i immediatament després l'aspirant a vicepresidenta que ha escollit fa just 10 dies, Kamala Harris, l'ha acompanyat per celebrar el moment.

Harris és la primera dona no blanca que aspira a la vicepresidència amb possibilitats d'arribar a ser-ho, i Trump no va trigar a atacar-la dubtant que hagués nascut als Estats Units i pogués ser candidata.

Amb les enquestes a favor

Joe Biden ha sortit reforçat de la convenció, amb el partit unit tancant files darrere seu i amb un missatge clar: les eleccions són una qüestió moral, una batalla entre el bé i el mal.

I per ara té el vent a favor, amb les enquestes dient que el 50% dels nord-americans asseguren que de cap manera votaran Donald Trump.

Només mostren un 13% d'indecisos, i molt malament ho hauria de fer Biden durant la campanya fins al novembre per no guanyar-se'n uns quants.

D'esquena, Joe Biden i la seva dona Jill saludant virtualment els participants en la convenció demòcrata, aquest dijous a Delaware (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsJoe BidenTrump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut