"Joc de trons": s'acaba l'espera; 6 setmanes per saber qui ocuparà el Tron de Ferro
Jon Snow i Daenerys Targaryen (HBO)

"Joc de trons": 6 setmanes per saber qui ocuparà el Tron de Ferro

Esquivar els espòilers serà la tasca dels seguidors de la sèrie que aquesta matinada no hagin pogut veure el primer capítol de la vuitena temporada

RedaccióActualitzat

El primer capítol es va estrenar el 17 d'abril del 2011 i el darrer, fins ara, el 27 d'agost del 2017. Aquesta matinada, després de 20 mesos d'espera, s'ha estrenat el primer capítol de la vuitena i última temporada de "Joc de trons", la sèrie més ambiciosa de la televisió i que ha batut rècords de xifres de producció i de premis aconseguits, entre ells 47 Emmys.

El primer capítol de la vuitena i última temporada s'ha emès questa matinada a les 3.00 en versió original amb subtítols a HBO i Movistar+ en la seva estrena mundial simultània a tot el planeta.

Queden exactament 432 minuts de metratge per veure el final de la sèrie el pròxim 20 de maig. L'última té només 6 capítols, que podrien ser pel·lícules ja que el primer tindrà una durada de 54 minuts, el segon de 58 minuts i la resta s'acosten als 80 minuts.

 

El principi del final

Al primer capítol ja hem tingut morts, ens hem preguntat què mengen els dracs, i hem tingut escena romàntica a base de cavalcada d'aquests rèptils gegantins del món de la faula.

Si ens basem en els trendings topics de Twitter el seguiment ha estat abassegador. 8 dels 10 primers ítems de "trends" a les 4 de la matinada eren conceptes vinculats a la sèrie. Ja sigui el títol o noms de personatges. El més mencionat, el de Daenerys.

I la crítica ho ha rebut també amb expectació. La Cris Bordas, especialista en sèries de Catalunya Ràdio, ha vist aquestes claus en el capítol del principi del final:

"Hem pogut veure una "première" amb molta política, amb noves rivalitats. Hi haurà cara a cares interessant en aquesta temporada, segur. I una revelació que pot canviar-ho tot perquè genera un conflicte d'interessos molt potent. Un capítol que no ha sigut de molta acció, no ha sigut d'adrenalina però col·loca les peces al tauler i ens prepara pels 5 últims capítols."

 

Última temporada

Els directors d'aquest drama fantàstic tenen només sis capítols per relligar i resoldre totes les trames obertes després de 7 temporades. Tota una proesa en una de les sèries amb més girs de guió, personatges, subtrames i intrigues de les que s'han rodat fins ara. L'avantatge és que ja fa dues temporades que David Benioff i D. B. Weiss, els directors de la sèrie, van per lliure i no han d'adaptar les novel·les originals de George R. R. Martin.

La sèrie s'ha convertit en un fenomen mundial a partir de la saga literària de fantasia èpica "Cançó de gel i de foc", formada per 7 llibres, dels quals George R. R. Martin, n'ha publicat 5. A través dels llibres, molts seguidors han pogut saber per on pot anar la sèrie, però com que encara falten dues novel·les per veure la llum, es disparen les teories per saber com acabarà i mirar d'endevinar qui ocuparà el Tron de Ferro dels 7 regnes.
 

 

Possibles candidats

La batalla per ocupar el Tron de Ferro dels 7 Regnes s'acaba, i hi ha concursos i fins i tot apostes per mirar d'esbrinar qui serà el rei o la reina. Entre els candidats més votats trobem el rei de la nit, Daenerys Targaryen, Jon Snow o Cercei Lannister

Se sap que hi haurà una gran batalla i també hi ha quinieles per saber qui morirà, qui sobreviurà i qui es quedarà com un caminant blanc.

Però en una sèrie com "Joc de trons", on els protagonistes principals poden morir en qualsevol moment i sense miraments, com hem vist des de la primera temporada amb la mort de Ned Stark, el misteri està servit.

Segons el portal winteriscoming.net, es calcula que la sèrie ha deixat fins a 174.373 víctimes mortals, milers de corresponents a grans exèrcits però desenes de rellevants amb personatges de pes que no tornarem a veure. HBO ha revelat que s'han arribat a utilitzar més de 15.000 litres de sang artificial.

 

Evitar espòilers

Els caminants blancs, el rei de la nit, Dracarys, dracs, zombis, el corb de tres ulls, Jon Snow, el mur... Si sou seguidors de la sèrie, segur que esteu familiaritzats amb aquests conceptes i, si no, esquivar-los aquests dies serà difícil, igual que esquivar els espòilers.

 

 

Els seguidors segur que publicaran a les xarxes socials els moments més destacats, i molts seran "trending topic", com ja va passar a la setena temporada amb milions de tuits per capítol.

Per evitar filtracions, el millor seria aïllar-se de les xarxes socials, però també hi ha altres maneres, com anar als ajustos de Twitter o Instragram i "vetar" paraules o hastags com #ForTheThrones #JonSnow #Winterfell #Stark #GOT #TheNightKing.


Fenomen mundial

Les xifres que acompanyen "Joc de Trons" són astronòmiques. Va començar de manera més o menys modesta amb 2 milions i mig d'espectadors, però l'èxit ha anat "in crescendo" i la setena temporada va tenir una mitjana de 10 milions d'espectadors, que la corona com la sèrie més vista de la història. I també la més descarregada, amb milions de descàrregues il·legals de cada capítol.

Una producció complicada, amb rodatges en escenaris de Girona, Canet de Mar, Sevilla, Càceres, Peníscola, Guadalajara, Còrdova, Zumaia o San Juan de Gaztelugatxe, a Bermeo. I en països amb condicions climatològiques complicades com Islàndia o Irlanda. També ha passat per Croàcia, Malta, el Marroc i el Canadà.

El pressupost també dispara les xifres i aquesta temporada té un cost mitjà de 15 milions de dòlars per episodi.

Aquesta vuitena temporada trencarà nous rècords, ja que se sap que hi ha una gran batalla que es va rodar durant 11 setmanes a Irlanda, de nit i amb temperatures amb valors pròxims als 0 ºC, amb 750 persones i molts dels personatges principals. Suposem que serà la batalla entre els humans i els caminants blancs. El pòster de la sèrie no és gaire optimista.

 

 

A aquestes gestes s'hi suma el reconeixement al seu equip: ha guanyat 47 Emmys de les 132 nominacions que ha obtingut fins ara.

 


Gran expectació

Coneixedors d'aquest èxit i de l'expectació d'aquesta última temporada, s'han publicat moltes notícies aquestes últimes setmanes en mitjans de tot el món, com la guia interactiva de The New York Times, amb un compte enrere, un resum dels capítols i de les diferents cases i personatges.

I en una barreja d'homenatge i campanya de màrqueting, destaca la recreació amb galetes Oreo de la careta de la sèrie per anunciar una edició limitada en honor de la sèrie.

 

 

La febre per la sèrie ha arribat fins i tot a Las Vegas, on l'hotel Bellagio li va dedicar un dels seus espectacles. Una combinació d'aigua, llum, música i color que va seduir fins i tot Jon Snow (Kit Hatington) que el va compartir en el seu Instagram:

 

 

Els mateixos responsables de la sèrie van proposar un joc als seguidors i van amagar sis trons de ferro per tot el món per promocionar l'estrena de l'última temporada de la sèrie.

Aquest final de la sèrie també anirà acompanyat de la publicació d'un disc el pròxim 26 d'abril, on entre d'altres hi ha participat Rosalía.


Showrunners

Els responsables de convertir els llibres en un fenomen audiovisual han estat els seus guionistes David Benioff i D.B. Weiss, que aquesta setmana han explicat que per ells és molt important que el final de la sèrie agradi als seguidors. I ho han comparat amb els finals de "Breaking Bad" o "Els Soprano", que van agradar molt als fans.

En una entrevista al portal Entertainment Weekly han explicat que ells tenen clar com havia d'acabar la sèrie des de fa 5 anys.

 

 

David Benioff i D.B. Weiss han mostrat el seu interès per no aixafar el final als lectors dels llibres i per tant han decidit que no diran quines són les diferències entre llibres i sèries, perquè quan George R. R. Martin els publiqui, ho puguin disfrutar sense espòilers, "com una cosa nova".

També han dit que l'últim capítol el veuran "aïllats, amb el mòbil apagat i obrint algunes ampolles".

En relació amb les possibles filtracions, diuen que no estaran segurs fins que no s'emeti l'últim capítol.

"Ni la CIA pot guardar tots els seus secrets. Ho hem fet tan bé com hem pogut."


Per seguir amb el joc amb els espectadors, han publicat una llista de cançons a Spotify on diuen que hi ha amagat el final de la sèrie.  

"La resposta al final està 100% amagada en aquesta llista de reproducció... Ningú ens creurà, però és cert."

 

 

Més feina per als seguidors i les seves cabòries

Però HBO no deixarà anar la gallina dels ous d'or tan fàcilment. Ja està preproduint dues preqüeles. La primera, situada 500 anys abans que la sèrie actual, podria estrenar-se, fins i tot, l'any vinent i té com a protagonista Naomi Watts.

ARXIVAT A:
Televisió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut