Joc de trons ja és història... sense deixar ningú indiferent i amb preqüela
Emilia Clarke interpreta Daenerys Targaryen (@juegodetronos)

"Joc de trons" ja és història... sense deixar ningú indiferent i amb preqüela

Vuit anys després de l'estrena, aquesta matinada s'ha emès l'últim capítol del fenomen televisiu més gran dels últims temps (no hi ha espòilers)

Juli RodésActualitzat

El desenllaç de "Joc de trons" ja és història. Després de 8 temporades i 73 capítols, els seguidors més incondicionals ja saben com ha acabat, aquesta matinada, la sèrie que en els últims anys s'ha convertit en un fenomen mediàtic com cap altre fins ara.

La gran incògnita era saber qui acabaria ocupant el Tron de Ferro, símbol del poder als set regnes de Westeros. Un cop resolta, els seguidors que no han pogut veure el capítol quan s'ha estrenat tindran feina a esquivar els espòilers que els esguerrin el visionat, com il·lustrava aquest missatge a Twitter.

 

 

Tranquil·litat en el regne, sense espòilers

El sisè i últim capítol de la vuitena i última temporada ha durat una hora i vint minuts i no ha deixat indiferent ningú: els uns han vist satisfetes les seves expectatives i els altres han confirmat el seu desencís, evidenciat per l'èxit de la petició que el final de la sèrie es torni a escriure.

Tranquil·litat en el regne. Això deia el missatge a Twitter del compte de l'última temporada de Joc de trons just abans de l'emissió.

 

 

Els seguidors, de tota manera, no estaven tan tranquils. Al final hi ha hagut reaccions per a tots els gustos. Moltes inclouen spoilers, però no les trobareu aquí.

Algunes persones han expressat el seu agraïment a la xarxa.

"Gràcies per aquestes 8 temporades increïbles. La història èpica ha acabat."

 

 

 

"Quina sèrie podia haver entretingut tanta gent durant anys? Una montanya russa d'emocions, els girs inesperats, l'entusiasme dels fans. No és el final que experava ningú, però és el final correcte. Encara és la millor sèrie del món. Gràcies!"

 

Tampoc han faltat els tuits humorístics amb comparacions o jocs de paraules:

 

 

 

Fins i tot un que compara Joc de trons amb el popular joc de les cadires i diu que és així com haurien d'haver triat qui ha d'ocupar el Tron de ferro:

 

 

Alguns internautes recordaven que, tot i el final de la sèrie televisiva, els amants dels llibres de George R.R. Martin en què està basada encara esperen la publicació del final.

 

 

A Twitter, d'altra banda, alguns aprofitaven el final de Joc de trons per evidenciar les seves preferències i el seu reconeixement per altres sèries:

 

Jo: "Ara, digue'm: Quina és la millor sèrie de la història?

Fan de Joc de trons: "Breaking Bad"

 

 

 

Es dona la circumstància que aquesta vuitena temporada ha estat escrita en solitari pels dos guionistes de la sèrie, David Benioff i Dan Weiss, sense comptar amb l'autor de la història, l'escriptor nord-americà George R.R. Martin.

Molts seguidors asseguren que això s'han notat i que Benioff i Weiss -que també han dirigit l'últim capítol- s'han excedit a l'hora d'escriure alguns girs argumentals i les decisions adoptades per alguns protagonistes.

A Twitter, aquest seguidor els pregunta si odien els espectadors o si és el dia dels innocents, perquè diu que el que ha vist no pot ser el final de la sèrie:

 

 

La controvèrsia, en qualsevol cas, no ha afectat per res l'audiència milionària de la sèrie: només als EUA, cada episodi de la vuitena temporada estat vist per una mitjana de 43 milions de persones, uns 10 més que la setena.

En diversos llocs del món els fans no han vist l'últim capítol a la televisió, sinó en la pantalla gran d'una sala de cinema.

Vuit anys de guerres de poder

El primer capítol de Joc de trons es va estrenar, sense gaire expectació, el 2011, després de diversos canvis en el repartiment i de tornar a rodar algunes escenes.

Aquest fet va causar que l'episodi pilot -tota una tradició a la televisió en els EUA- no es va arribar a emetre.

 

El Tron de ferro, símbol del poder als set regnes de Westeros

 

Des d'aleshores, en qualsevol cas, l'audiència de l'adaptació televisiva de la saga de George R.R. Martin no ha parat de créixer temporada rera temporada.

També el seu pressupost, que aquesta vuitena temporada ha arribat als 15 milions de dòlars per capítol.

Les bones crítiques han acompanyat la sèrie des del principi, per bé que la valoració dels entesos va baixar a partir de la sisena temporada.

 

Emilia Clarke, que interpreta Daenerys Targaryen, el 3 d'abril a Nova York durant l'estrena de la vuitena temporada (Reuters)

 

Entre els nombrosos premis guanyats Joc de trons hi ha tres Emmys a la millor sèrie dramàtica.

Per sobre de totes les xifres rècord, però, el més destacat de Joc de trons, el seu èxit veritable, és haver-se convertit en un fenòmen cultural que s'ha fet notar en diversos àmbits de la vida quotidiana i que ha arribat fins a persones d'arreu del món que ni segueixen la sèrie ni han llegit els llibres.


El cafè no era d'Starbucks

Aquesta sisena temporada ha estat marcada, malgrat la seva brevetat, per diverses anècdotes: d'entrada va engegar amb problemes la nit de l'estrena. Problemes tècnics a la plataforma HBO, que van posar dels nervis els seguidors ansiosos de veure el primer capítol de la temporada definitiva.

Fa dues setmanes, d'altra banda, Joc de trons es va convertir en un fenomen més viral que habitualment a causa d'un suposat error en el rodatge, que va fer que es pogués veure un got de cafè en una escena. Contra el que es va pensar inicialment, el got no era de la popular cadena Starbucks que, malgrat tot, va obtenir importants beneficis de l'anècdota. HBO va anunciar que l'esborraria digitalment.


Una ampolla d'aigua a escena

Hauran de fer el mateix amb una escena de l'últim capítol, perquè han repetit l'error -amb una variació- i s'ha pogut veure una ampolla petita d'aigua sota una cadira. Aquesta nova relliscada, esclar, no ha escapat als ulls d'alguns espectadors, que ho han mostrat a la xarxa.

 

 

I sembla que ja haurien trobat la marca...

 

 

Nova sèrie sobre Westeros

Per als fans incondicionals hi ha una bona notícia: HBO, la plataforma digital que ha produït l'adaptació televisiva dels llibres de George R.R. Martin, ja prepara una preqüela sobre els fets ocorreguts a Westeros segles abans de la guerra pel poder explicada a Joc de trons.

D'altra banda, els detractors de la feina feta a Joc de trons pels guionistes Dan Weiss i David Benioff celebraran saber que està previst que passin a ocupar-se de les pròximes pel·lícules de la saga galàctica Star Wars.

ARXIVAT A:
Televisió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut