Estats Units

Jobs esgrimeix les raons per rebutjar Flash i des d'Adobe responen que tot és una cortina de fum

Apple manté diverses disputes al mateix temps: amb Microsoft, amb Google i amb Adobe, propietari del format Flash, que es fa servir en bona part dels vídeos que circulen per internet.

Actualitzat
Després dels rumors sobre un correu electrònic del conseller delegat d'Apple sobre Flash, les opinions de Steve Jobs ja són oficials. En un apunt al blog d'Apple, Jobs assegura que hi ha diverses raons per descartar aquest programa d'Adobe en els seus aparells.

Una de les qüestions principals té a veure amb la seguretat, i ha reiterat que Flash és la causa número u dels problemes dels Mac. Pel que sembla, Apple hauria demanat a Adobe que demostrés la seva fiabilitat i aquest requisit encara no s'ha complert.

Però, a més, pel que sembla també hi ha en joc aspectes filosòfics. Jobs insisteix que Apple treballa amb estàndards oberts i que fins i tot en crea per a tota la xarxa, mentre que els programes d'Adobe són tancats.

Jobs rebutja la idea que amb la seva negativa a usar Flash es limita l'accés dels seus usuaris al vídeo. Tot al contrari, assegura que la majoria dels vídeos que hi ha a internet també es troben en altres formats més fiables, de manera que considera que la pèrdua no és rellevant.

Hi ha altres assumptes que preocupen Apple, com ara el consum de la bateria, però en tot cas Jobs ha deixat clar el seu missatge: "Potser Adobe s'hauria de centrar més en la creació d'eines HTML5 per al futur i menys en la crítica a Apple".

El mòbil del competidor

El màxim executiu d'Adobe, Shantanu Narayen, ha contestat aquestes acusacions en una entrevista en què ha qualificat el post de Jobs de cortina de fum i ha centrat el debat en l'opció d'una plataforma oberta o el que considera una pretensió d'Apple de defensar només els seus aparells. Per això no ha tingut cap mania a revelar que treballen amb dotzenes de projectes de futurs "tablets" que faran la competència a l'iPad, i ha reconegut que el seu telèfon mòbil és el Nexus One, de Google.

La confrontació entre aquests dos gegants sembla que no s'acabarà de seguida, però potser aquestes paraules de l'un i l'altre són l'inici d'un diàleg públic que els seus dos màxims responsables ja han mantingut en privat en múltiples ocasions.
Anar al contingut