Joaquim Molins, al costat de Duran i Lleida i Miquel Roca, en un acte de CiU el 2011.
Joaquim Molins, al costat de Duran i Lleida i Miquel Roca, en un acte de CiU el 2011. (Foto: ACN)
Barcelona

Joaquim Molins l'han nomenat president del patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu

L'empresari Joaquim Molins ha estat designat nou president del Liceu. El conseller dels governs de Jordi Pujol ostentarà el càrrec per un període de cinc anys renovables i buscarà finançament privat per al Teatre entre la societat civil.

RedaccióActualitzat
L'empresari i expolític de Convergència Joaquim Molins és el nou president del patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu. L'exconseller de Convergència i Unió ocuparà el càrrec per un període de cinc anys, que podrà renovar.

La designació es va fer a proposta del Patronat, que es va reunir aquest dimarts sota la presidència del president de la Generalitat, Artur Mas, i va aplegar els representants de les administracions públiques -la Generalitat, l'Estat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació-, a més dels mecenes i els antics propietaris del coliseu de la Rambla. Aquest diumenge, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ja va avançar que Molins seria el president de la Fundació, en unes declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio.

Joaquim Molins, ben relacionat amb el món empresarial, amb una forta vinculació amb el Teatre, assumeix la presidència del patronat de la Fundació amb l'objectiu de buscar finançament privat. El Liceu ha estat castigat aquests últims anys per les retallades de les subvencions públiques i per la caiguda de la venda de taquilla.
 
Anar al contingut