Blanes

Joaquim Illas, l'home més gran de Catalunya, fa 110 anys i ho celebra en família

Joaquim Illas: "He menjat i he begut de tot, com tothom, però de gaudir de la vida, mai n'he tingut prou".

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte ha estat un dia molt especial per a la família Illas: el patriarca feia 110 anys, i tots els membres del clan s'han reunit per celebrar-ho. Joaquim Illas és l'home més gran de Catalunya, i avui han fet festa grossa, un dinar familiar en un restaurant de la seva població, Blanes.

En Joaquim destaca que no hi ha cap "recepta màgica" per arribar a ser un "supercentenari":

"He menjat i he begut de tot, com tothom, però de gaudir de la vida, mai n'he tingut prou."

Una vida dedicada a treballar

Ha explicat que al llarg de la vida li ha tocat treballar molt:

"Als deu anys vaig començar a fer d'aprenent, i he fet de tot, però al final he acabat sent un aprenent de la vida."

La vida d'en Joaquim ha estat sempre lligada a la seva ciutat. Diu que no ha pogut estudiar, però mai li ha faltat la feina. A l'inici va començar treballant com a aprenent en una espardenyeria, on va passar una bona colla d'anys de la seva vida.

Aleshores, els seus veïns ja es dirigien a ell com a Falet, un sobrenom que va heretar del seu pare, que es deia Rafel, i a qui tot el poble es dirigia com a Rafalet.

Un cop passada l'etapa a l'espardenyeria, en Falet va treballar com a mecànic en una fàbrica de la zona. Una feina ben diferent de la que havia tingut fins aleshores, i que demostra l'esperit emprenedor que ha tingut sempre:

"Treballar? Tu diràs! M'han quedat els ulls ben amanits de fer-ho."

La de mecànic, però, no va ser l'última professió d'en Joaquim. Abans de jubilar-se va portar una botiga de queviures molt popular a Blanes.

Els fills es mostren orgullosos del seu pare, i en destaquen sobretot la vitalitat.

La longevitat d'en Falet no ha passat desapercebuda per als seus veïns. De fet, el 2014, els seus conciutadans van demanar a l'Ajuntament de manera unànime que fos ell el pregoner de la Festa Major de la ciutat.

La visita del president

Un dels convidats especials a la festa de Joaquim Illas ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, també fill de Blanes, que ha volgut felicitar-lo.

Anar al contingut