Forn: "Se'm condemna per les meves idees polítiques"
Forn ha assegurat que el judici del procés és "un fracàs de la política" i un "càstig" per l'organització del referèndum de l'1-O

Joaquim Forn: "Se'm condemna per les meves idees polítiques"

Forn nega "rotundament" que fes servir el seu càrrec de conseller d'Interior per "liquidar la Constitució" mitjançant la violència

Actualitzat

Joaquim Forn ha aprofitat l'últim torn de paraula que tenen els acusats del judici del procés per negar que la seva actuació com a membre del govern fos liquidar la Constitució i atacar l'ordre constitucional usant la violència. Forn ha sigut molt crític amb l'escrit del jutge instructor, Pablo Llarena, per haver-lo "enviat a presó preventiva", tot i haver renunciat "a la meva acta de diputat":

 

Se'm condemnava, per tant, per les meves idees, per la coexistència de les meves idees i polític determinat. Avui torno a demanar la llibertat. He donat prou proves durant el judici de la meva voluntat de col·laboració. Aquest ha estat en tot moment la meva intenció i als meus actes em remeto.

 

Forn ha assegurat que el judici del procés és "un fracàs de la política" i un "càstig" per l'organització del referèndum de l'1-O. Ha parlat "d'innombrables intents d'arribar a un acord amb l'Estat" i ha subratllat que "sempre es va actuar amb una total transparència".

 

Des del govern sempre vam pensar que hi havia una altra manera d'interpretar la llei, que aquesta no està fossilitzada i que una interpretació més flexible permetria arribar a un acord que conduís a una sortida pactada a les nostres reivindicacions. Aquesta voluntat de pacte es va manifestar reiteradament abans i després de la celebració del referèndum.

 

Joaquim Forn ha posat en valor l'1 d'Octubre. Ha dit que va ser una "manifestació de valors democràtics, una manifestació de civisme, de ciutadania i dignitat". L'exconseller d'Interior defensat que els ciutadans van anar a votar de manera pacífica i no pas "abduïts pel govern".

 

Aquest tribunal ha pogut sentir nombrosos testimonis que van acudir a votar. No es votava contra res ni contra ningú, va ser una manifestació a favor de les llibertats, de la democràcia i del dret a decidir. Els ciutadans van anar a votar, no abduïts pel govern, com s'ha volgut donar a entendre. Ho van fer amb plena consciència de la seva voluntat d'exercir el dret de vot.

 

Joaquim Forn davant dels jutges del Tribunal Suprem en l'últim torn de paraula dels acusats

 

Per últim, Forn ha volgut deixar clar que els Mossos d'Esquadra, que depenien de la conselleria que ell dirigia, van complir el mandat judicial.

 

"Els Mossos van complir sempre amb la Fiscalia i el poder judicial i mai van donar instruccions polítiques. Les meves declaracions mai van interferir en la seva actuació, sinó en el meu compromís amb el Govern de la Generalitat."

 

Forn ha donat les gràcies als advocats, les famílies i les persones que li han donat suport durant els mesos en presó preventiva i ha fet un al·legat dels seus "valors democràtics i de respecte a la persones".

Xavier Melero, advocat de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, havia admès que Forn va desobeir les ordres del Tribunal Constitucional, però va negar rotundament que el seu defensat participés en els delictes de rebel·lió, sedició o malversació.

 

Forn, a l'Ajuntament de Barcelona

El Tribunal Suprem ha autoritzat que Joquim Forn, en presó preventiva, pugui assistir a la sessió de constitució de l'Ajuntament de Barcelona, els dies 14 i 15 de juny, perquè pugui prendre possessió del càrrec de regidor.

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut