El conseller Forn a l'entrevista d'"Els matins"
Barcelona

Joaquim Forn: "Per nosaltres és increïble i inaudit que s'actués amb tanta violència"

El conseller d'Interior es mostra convençut que la investigació per un presumpte delicte de sedició del major de Mossos no tindrà conseqüències

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, defensa l'actuació dels Mossos d'Esquadra i del seu major, Josep Lluís Trapero, tant del 20 de setembre davant la seu de la Vicepresidència i conselleria d'Economia del govern, com tota la jornada del referèndum de l'1 d'octubre .

Ho ha fet en una entrevista al programa "Els matins" de TV3, on també ha assegurat que quan van veure les càrregues policials es van reunir amb la jutge. Forn s'ha mostrat convençut que la investigació per un presumpte delicte de sedició no tindrà conseqüències perquè els Mossos van actuar d'acord als principis de congruència i proporcionalitat:

"Els dos cossos policials van tancar uns 200 col·legis, aproximadament. El 50 per cent el va tancar el cos de Mossos d'Esquadra. Doncs resulta que en el 50 que van tancar els mossos, zero ferits. En el 50 per cent que va tancar la Guàrdia Civil i el cos nacional de policia, 900 ferits."

S'ha mostrat convençut que la investigació per un presumpte delicte de sedició no tindrà conseqüències. El conseller ha dit que confia que no es dictaran mesures cautelars contra Trapero quan s'expliqui l'operatiu:

"Qui ha d'anar a declarar a la fiscalia? Qui ha d'anar a declarar al jutjat? La persona que ha fet la feina que se li va encomanar amb zero ferits, o la persona que ho ha fet amb 900 ferits? Quan s'expliqui, es vegi i s'aportin les proves, jo crec que quedarà absolutament clar que ha estat una actuació absolutament ben feta i que no hi ha cap tipus de delicte, i molt menys de sedició."

Forn ha defensat que els criteris emprats per protegir la Conselleria d'Economia en l'operatiu van ser legals i de sentit comú perquè van permetre un desallotjament amb normalitat i sense ferits. Preguntat pels cotxes de la Guàrdia Civil destrossats, ha respost que "es podria haver evitat no aparcant-los davant". Forn diu que els va sorprendre molt la violència i la contundència amb què va actuar la Guàrdia Civil i el cos de la Policia Nacional diumenge:

"Per nosaltres és increïble i inaudit que s'actués amb tanta violència."

El conseller Forn ha afirmat que el govern no ha acompanyat el major a declarar perquè així ho ha decidit ell.

"Vila no es desmarca de l'estratègia del govern"

Joaquim Forn creu que el conseller d'Empresa, Santi Vila, "no s'ha desmarcat" de la posició del govern, i que els seus postulats són els mateixos que els dels altres membres de l'executiu i d'altres partits, i ha destacat la importància de no trencar la majoria guanyada l'1-O:

"Santi Vila està demanant mediació. No crec que es desmarqui de l'estratègia del govern."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut