Lleida

Joaquim Espinós guanya el premi d'assaig Josep Vallverdú

L'escriptor alacantí Joaquim Espinós Felipe ha guanyat el premi d'assaig Josep Vallverdú amb l'obra "Història d'un entusiasme. Nietzche i la literatura catalana". En la 25a edició d'aquests guardons, Joan Carles González Pujalte ha rebut el tretzè premi de poesia Màrius Torres per la seva obra "Cruixit". Pel que fa al setè premi de narrativa Premis Lleida, els guanyadors han estat Emili Baldellou Pàmpols pel seu text "En sentit ampli: anyada del 85, Lema 'Jokin'", i Carles Miró Jordana per "La cosa més lògica". Segons l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquests premis situen la ciutat "dins del panorama literari català".

Actualitzat
Segons l'escriptor Joaquim Espinós Felipe, l'obra guanyadora del 25è premi d'assaig Josep Vallverdú repassa la influència del filòsof alemany Nietzsche en la literatura catalana a través dels estils literaris i de diversos autors significatius. "Història d'un entusiasme. Nietzche i la literatura catalana" ha estat escollida entre els tretze originals que s'hi han presentat i el premi està dotat amb 9.000 euros.
 
L'autor Joan Carles González Pujalte, de Mataró, ha guanyat el 13è premi de poesia Màrius Torres entre 37 originals i rebrà una dotació de 6.000 euros. En "Cruixit", a través de la poesia l'autor reflexiona sobre un trencament i la manera influeix en la seva vida.

Finalment, el setè premi de narrativa Premis Lleida ha recaigut en dos autors que amb els 12.000 euros del guardó podran desenvolupar i publicar les novel·les que han presentat. Emili Baldellou Pàmpols, de Lleida, ha presentat l'obra "En sentit ampli: anyada del 85, lema 'Jokin'" i Carles Miró Jordana, de Tremp, el text "La cosa més lògica", basant-se en una cançó cantada per Robert Mitchum.

Aquests premis estan organitzats per l'Ajuntament de Lleida a través de l'Institut Municipal d'Acció Cultural i per la Diputació de Lleida mitjançant l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
Anar al contingut