Barcelona

Joana Ortega creu que el govern s'ha de mantenir al marge de les consultes independentistes

La nova vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Joana Ortega, considera que el Govern no ha d'impulsar les consultes sobre la independència. Així ho ha declarat aquest dijous a "El matí de Catalunya Ràdio". Ortega ha assegurat que la prioritat del govern és afrontar la crisi econòmica. La democristiana també ha assegurat que el govern no renuncia a "l'horitzó competencial" de l'Estatut del 30 de setembre.

Actualitzat
"Des del govern no s'han d'impulsar en absolut." Així de contundent s'ha manifestat aquest dijous la flamant consellera de Governació, Joana Ortega, amb relació a les consultes independentistes. La vicepresidenta del nou executiu considera que el govern no hi ha d'intervenir perquè "aquestes consultes surten de la iniciativa social i particular". Una posició contrària a la del seu antecessor, Jordi Ausàs.

Dit això, Joana Ortega ha volgut deixar clar que la prioritat del govern és fer front a la crisi econòmica i, per tant, "posar tots aquells elements que facin que realment puguem aixecar el país".

La democristiana també s'ha referit a l'Estatut de Catalunya. Ha assegurat que l'executiu no renuncia a assolir "l'horitzó competencial marcat pel Parlament amb l'Estatut aprovat el 30 de setembre", directriu que marcarà les relacions bilaterals amb l'Estat. A més, la consellera de Governació s'ha fixat com a prioritat elaborar una llei electoral catalana amb el consens de tots els partits.

Joana Ortega també ha respost a les crítiques que ha rebut per part d'altres partits per haver assumit el càrrec de vicepresidenta. Des de l'oposició, Ortega havia criticat aquest departament, però ara l'ha assumit perquè "el que fem és complir el govern i aquesta figura hi és", ha dit. En aquesta mateixa línia, Ortega ha negat que el càrrec que ocupa sigui un contrapoder d'UDC dins del govern d'Artur Mas. "Tots som al mateix vaixell", ha assegurat la vicepresidenta tot reiterant el símil mariner que tant ha usat Mas darrerament.
Anar al contingut