Barcelona

Joana Ortega creu que Catalunya no està prou madura per a un referèndum com el d'Escòcia

El govern català seguirà amb atenció el referèndum independentista que celebrarà Escòcia, però avisa que Catalunya no està prou madura per a un procés sobiranista com aquest. Així ho ha assegurat al Parlament la vicepresidenta de l'executiu, Joana Ortega, en resposta a una interpel·lació de Solidaritat. La vicepresidenta aposta per avançar cap a la transició nacional, però sense fracturar la societat.

RedaccióActualitzat
Segons Ortega, l'objectiu ara és el pacte fiscal, perquè té un ampli suport dels catalans, i no la independència. "El govern no ha de fer experiments, el govern és rigorós, seriós i treballa per a una Catalunya gran i cohesionada".

El diputat independentista de Solidaritat, Toni Strubell, ha advertit al govern que és incompatible avançar cap a la transició nacional i pactar amb el PP al mateix temps.

"A vostès que diuen voler fer una transició nacional no se'ls acudeix res millor que pactar-ho gairebé tot amb el partit que s'ha carregat el nostre Estatut. Un partit que vol liquidar 30 anys de vehicularitat educativa en la nostra llengua", s'ha queixat Strubell al govern de CiU.

Strubell ha demanat al govern que impulsi un procés com l'escocès a Catalunya i que no es limiti a observar-lo.
Anar al contingut