Sant Joan Despí

Joan Saura afirma que mai ha pensat a dimitir per la crisi dels Mossos

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha afirmat en una entrevista a "La nit al dia" que en cap moment no ha pensat a dimitir, després de la crisi i la manifestació dels Mossos d'Esquadra la setmana passada. En relació amb la gravació d'imatges de maltractaments a la comissaria de les Corts, Saura ha assegurat que la Conselleria va actuar correctament, però ha reconegut que des del moment que va veure les imatges va saber "que portarien conseqüències".

Actualitzat
El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que volia confessar que quan "vaig veure les imatges de la comissaria vam saber que féssim el que féssim tindríem problemes. Per tant, hi havia la temptació de no fer res, per evitar problemes. Però aquelles imatges em van fer mal com a màxim responsable dels Mossos i vam decidir". Saura ha defensat la seva actuació i ha dit, sobre com s'ha dut el tema de les agressions per part d'alguns Mossos, que tornaria a repetir la seva actuació. "El prestigi dels Mossos ve per la transparència dels Mossos, i això és el que volem potenciar", ha conclòs.

A més, el màxim responsable dels Mossos ha negat que hagi "deixat a la picota" els agents de la policia catalana i la seva bona imatge amb la convocatòria d'una roda de premsa per fer pública l'existència de maltractaments. "Nosaltres hem vist unes imatges, hem arribat a la conclusió que vulneraven drets i hem passat les imatges a la fiscalia. Nosaltres no hem filtrat les imatges. El departament fa el que ha de fer", ha sentenciat.

Sobre les mesures que s'han anunciat per prevenir futurs casos com els detectats, el conseller ha explicat: "Estem fent un projecte perquè a mitjans de l'any vinent hi hagi càmeres a totes les comissaries. Aquesta és una recomanació de les Nacions Unides, que fa un any i mig es va aplicar al País Basc i que ara s'aplicarà a Catalunya."

Finalment, el conseller d'Interior ha afirmat que "jo no em mouré d'Interior. Els fets que han passat en cap cas porten a la conclusió que m'hagi de moure", en relació a les peticions de dimissió dels agents i des dels partits de l'oposició.
Anar al contingut