Barcelona

Joan Rosell anuncia que es presentarà finalment a les eleccions de la CEOE

El president de la patronal catalana Foment de Treball, Joan Rosell, acaba de fer pública la intenció de presentar-se finalment a la presidència de la CEOE liderant una candidatura "que compti amb un suport àmpliament majoritari". En un breu comunicat, Rosell assegura que ha iniciat converses en aquest sentit amb les organitzacions sectorials i territorials de la CEOE. És probable que Rosell s'hagi d'enfrontar a les eleccions a la presidència de la CEOE amb el president de la patronal andalusa, Santiago Herrero, que, no obstant això, encara no ha comunicat oficialment el seu desig de competir pel càrrec. Les eleccions a la patronal espanyola se celebraran el 21 de desembre que ve.

Actualitzat
Des que es va conèixer l'avançament de les eleccions a la CEOE, Joan Rosell, que acaba de revalidar a les urnes la presidència de la patronal catalana, ha sonat com un dels possibles candidats a substituir Díaz Ferrán, però fins ara no havia presentat formalment la seva candidatura.

Fonts de la patronal han explicat que Rosell aglutina més suports que mai entre els empresaris catalans. De fet, la candidatura liderada per Joaquim Boixareu que li va disputar la presidència en la patronal catalana la setmana passada ha expressat el seu suport unànime a Rosell. Aquest dilluns el vicepresident de Foment del Treball Joan Gaspart (Husa), que presideix el Consell de Turisme de la CEOE, ha defensat Rosell com un "gran candidat" a la patronal espanyola i ha assegurat que està "molt ben valorat".

Durant les últimes setmanes, moltes veus de l'empresariat català han reconegut les possibilitats de Rosell per presidir la CEOE, on ara ocupa una de les vicepresidències, i l'han animat a formalitzar la candidatura apel·lant fins i tot que tenia l'"obligació moral" de fer-ho.
 
Rosell presideix Foment des del 1995. Va ser president d'Enher i Fecsa-Endesa entre el 1996 i el 2002 i, actualment, presideix el comitè d'inversions Miura Private Equity i l'Instituto de Logística Internacional.

L'empresari ha fet oficial la seva candidatura pocs abans de l'inici de la primera junta de Foment del Treball després de les eleccions. Rosell ha avançat que vol imprimir un nou rumb a l'organització i, entre els canvis, donar més representativitat a les organitzacions provincials.

Així, la patronal catalana preveu modificar els seus estatuts per ampliar de sis fins a unes deu, màxim dotze, el nombre de vicepresidències, i preveu crear una comissió permanent, que dependrà del comitè executiu, que es reunirà amb més freqüència per tractar assumptes interns de la patronal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut