Barcelona

Joan Ridao es mostra satisfet que el govern hagi de canviar la campanya del referèndum

El portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament, Joan Ridao, ha valorat avui positivament que la Junta Electoral hagi advertit que la neutralitat institucional implica que el govern no pot incentivar la participació en el referèndum de l'Estatut. En declaracions al programa "Els matins a TV3", Ridao també ha descartat que el seu partit celebri un congrés nacional extraordinari per debatre el liderat de Carod-Rovira, i ha afirmat que el "no" d'ERC significa obrir una porta de cara al futur. Així mateix, després d'instar Maragall a convocar les eleccions de forma immediata, no ha descartat cap aliança governamental.

Actualitzat

Joan Ridao ha considerat normal que s'hagi obligat l'executiu català a modificar la seva campanya institucional pel referèndum, perquè "era una campanya que no només incitava a la participació, sinó que també induïa al "sí'". Alhora, ha afirmat "dir "no'" a l'Estatut no és tancar una porta, sinó que n'obre més de cara al futur". Pel que fa al lideratge d'ERC, Ridao ha afirmat que "el partit té cohesió i un lideratge molt clar i un candidat que és Carod-Rovira".

El portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament ha aprofitat per demanar celeritat en l'anunci de les properes eleccions: "Insto el president de la Generalitat a fer pública una convocatòria immediata." No ha descartat cap tipus d'aliança per després dels comicis i ha indicat que "serà l'aritmètica parlamentària la que marcarà les futures aliances". Ha advertit, però, que si ERC és fora del govern i l'Estatut ha tingut una forta retallada ha estat, segons ha dit, per "l'acord Mas-Zapatero".

Joan Ridao ha subratllat que "ERC no pensa posar pals a les rodes en les lleis importants que s'hagin d'aprovar", però ha afirmat que si la "dissolució té lloc a l'estiu, el govern no té temps materialment per aprovar les 21 lleis que ara estan en llista d'espera al Parlament". Només té temps d'aprovar-ne vuit o deu, de les quals ERC té disposició d'aprovar-ne sis, ha assegurat.

El portaveu parlamentari ha retret a Zapatero que no hagi complert el compromís d'acceptar l'Estatut que sortís del Parlament de Catalunya. També ha tingut retrets per al president de la Generalitat: "No deixa de ser insòlit que Zapatero hagi pactat amb el principal partit de l'oposició. Em costa de creure que un Tarradellas o el mateix Pujol haguessin acabat acceptant una cosa així com ho ha fet Maragall i el mateix PSC".

Ridao ha criticat les formes com ERC va ser expulsat del govern. Pel portaveu, això ha mostrat  "mala imatge" i "s'ha produït un caos". Ha entonat el mea culpa pel que fa a la tasca de govern, "el debat de l'Estatut ha acabat emmascarant la bona obra del govern", i pel fa al pacte Mas-Zapatero: "Nosaltres vam cometre la ingenuïtat de pensar que l'acord de Mas-Zapatero no era de ferro i sí que ho va ser." I encara ha afegit: "S'ha vist que el que van acabar endossant a Mas era el que havien acordat abans Zapatero i els barons territorials socialistes."

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut